Skab oasestemning på terrassen

 
Blomstrende buske, små, fine træer og kraftfulde klatreplanter, der kan dække en hel væg er ikke det første, man kaster sig over, når man skal etablere en lille krukkehave og ikke har prøvet det før.
 
Men når du har fået lidt erfaring med sommerblomster, krydderurter og måske også stauder og roser, er de det uomgængelige næste skridt. Det er nemlig de store flerårige planter, der for alvor giver pondus og karakter til krukkehaven og løfter den fra en samling blomster og grønt til et fuldbårent lille haverum, der helt bogstaveligt er afgrænset med egne levende vægge og lofter.
 
 

De flerårige planter kræver, at du er lige over begynderstadiet. Mens sommerblomsterne kan betragtes som en længeblomstrende buket, der ryger på komposten efter brug, er de flerårige planter noget dyrere i anskaffelse. Til gengæld kan du have dem i mange år, hvis du passer dem ordentligt. Og jo ældre, større og kraftigere de bliver, jo flottere er de. 

Få inspiration til at skabe oasestemning med flerårige planter:

 

Bliv krukkeekspert

Tekst og foto til er fra bogen Krukker og højbede af Karina Demuth. Bogen er utrolig smuk og inspirerende med masser af praktiske anvisninger og inspiration til, hvordan du kan gøre din have, altan eller terrasse til en romantisk krukkehave. Du får bl.a. tips til valg af jord, afgrøder, blomster og øvrige planter, og du lærer at vande, gøde og beskære korrekt samt at tage stiklinger, så du kan lave nye planter af de eksisterende.