Produkter til hjemmespa
Skønhed & velvære

Sådan laver du din egen hjemmespa

af Freja Bang Lyngbo 8.05.2022
Foto: Karna Maffait.
Der er intet bedre end selvforkælelse! Men hvordan skaber du den helt rette atmosfære, så du kan komme helt ned i gear og være ekstra god mod dig selv? Vi guider dig til den perfekte hjemmespa!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tag en dag ud af kalenderen, hvor du giver dig selv lov til at komme helt ned i gear og lave det du allerbedst kan lide. Forkæl dig selv med duftende olier, bløde cremer og en rar, afslappende atmosfære. Vi guider dig til, hvordan du skaber den helt rette stemning!

5 tips til den perfekte hjemmespa

1. Skab ro omkring dig - få den perfekte atmosfære

Før du kan få ro indeni, må du have ro omkring dig. Sådan fungerer de fleste. Så forsøg at skabe en hyggelig atmosfære i rummet, du vil være i. Har du et dejligt stort badeværelse, er det et oplagt sted at være, men ellers kan stuen eller soveværelset sagtens lægge rum til din hjemmespa. Læg håndklæder i rolige farver frem, og hav morgenkåben klar. Skab en hyggelig belysning med små, dæmpede lamper eller masser af stearinlys. Det kan fx være duftlys, der får hele rummet til at dufte skønt. Hvis du vil være ekstra kreativ, kan du lave dit eget. Se her, hvordan du gør.

2. Dyp dig i olier - din egen duftende hjemmespa

Har du et badekar, kan du sætte dig i det varme vand med hårkur og ansigtsmaske og hælde et par dråber æterisk olie i vandet. Det kan fx være lavendelolie eller citronolie. Især lavendel virker afslappende. Det kan også være vegetabilske olier som avocadoolie eller mandelolie. Din hud vil blive blød som smør! Har du ikke et badekar, kan du fortynde et par dråber æterisk olie med vand og forstøve dem på dit håndklæde eller din pude. Du kan også smøre dig ind i avocado- eller mandelolie i stedet for creme.

3. Giv huden opmærksomhed - cremer og masker til selvforkælelse

Find dine yndlingscremer og ansigtsmasker frem, og smør dig ind fra top til tå. Du kan også lave et vandbad med kamillete, som du sætter ansigtet ind over. Kamillen beroliger huden, og dampen åbner porerne. Hvis du vil forkæle din ansigtshud ekstra meget, kan du også lave en skrubbemaske, som skrubber alle de døde hudceller af. Der findes masser af opskrifter på hudpleje lavet af ingredienser, du sikkert har stående i køkkenet. Fx er kaffegrums blandet med kokosolie en perfekt ansigtsmaske, hvis du både vil skrubbe huden og tilføre den masser af fugt.

4. Lav en kop afslappende urtete

Slapper du også helt af, når du sidder med en kop dampende te i hånden, der dufter af varme krydderier eller urter? En del urter, som fx verbana og ginseng, beroliger faktisk nervesystemet, og det kan derfor have en gavnlig effekt, hvis du drikker en kop urtete inden sengetid.

5. Find din yndlingsbog frem

Tag morgenkåbe på eller kryb i nattøjet, og foretag dig noget, der får dig til at slappe helt af. Fx at læse i en bog eller ordne negle. Holder du af at læse, kan det være en god idé at bestemme dig for, at skærmtid er forbudt på din hjemmespa-dag. Det er så nemt at forfalde til at surfe rundt på nettet, men du vil garanteret opleve en langt større ro, hvis du lægger elektronikken fra dig og koncentrerer dig om en god bog, mens hårkuren virker, og téen damper.

Inspiration til hjemmelavet spafølelse