Garn
Strik & hækling

4 overraskende fordele ved at strikke

af Maja Grønbæk 28.02.2020
Foto: Katrine Rohrberg
Du får faktisk mere ud af det end sweatre og sokker, når du kaster dig over garn og pinde. Her er 4 fordele ved at strikke, som du måske ikke kendte til.

Hvis du hører til dem, der har strikket i mange år eller for nylig er hoppet med på strikkebølgen, så er der godt nyt! For udover at producere lækker strik i form af bluser, halstørklæder og sokker til dig selv og folk, du kender, så er der faktisk en hel række af sunde fordele ved at strikke.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis du endnu ikke er kommet i gang med garn og pinde, kan det være, du får endnu mere lyst til det efter at have læst det her - og det er jo heldigvis aldrig for sent at gå i gang...

4 overraskende fordele ved at strikke

1. Strikning virker som meditation

Så snart du og dine fingre har fundet ud af, hvordan man strikker, kan det være en virkelig afslappende beskæftigelse. Når du går efter enkle strikkeopskrifter, er det typisk det samme, du skal gøre igen og igen, hvilket betyder, at du bare kan lade hænderne arbejde. Den rytmiske repetition og roen har samme fordele for sind og krop, som hvis du mediterede - her får du bare en sweater elller et tæppe ud af det som bonus!

2. Det dæmper stress- og angstsymptomer

De mange gentagelser og den rytmiske bevægelse kan afhjælpe symptomer på både stress, angst og depression. Når du sidder stille og strikker sænker det hjerterytmen og blodtrykket efter kort tid, så det er bare om at gribe ud efter pindene, så snart du begynder at føle stress eller angst komme snigende. Så kan du være heldig at tage det i opløbet.

3. Det holder hjernen sund

Strikning er godt både for dine motoriske færdigheder og for humøret, og faktisk stimulerer det også hjernen på en måde, som er med til at holde den sund og rask. Jo mere du bruger hjernen, jo sundere bliver den og jo længere kan du have glæde den.

4. Det kan forebygge gigt

Ligesom hjernen skal holdes i gang for at være sund, gælder det samme for leddene. Når du bruger dine hænder og fingre til at strikke med, gør det dem stærke og sunde og kan beskytte mod leddegigt. Hvis du allerede har gigt, men gerne vil strikke, kan det være en fordel at bruge store pinde i stedet for små.

Få 8 strikkeopskrifter på her bl.a. en tehætte og et pandebånd her

Kilde: www.lifehack.org