Sådan undgår du dræbersnegle i haven

Her får du tips til, hvordan du undgår dræbersnegle, og hvad du skal gøre, hvis skadedyrene allerede er flyttet ind i din have.

Torsdag d. 13. februar 2014 - af Susie Helsing og Anita Banner / Foto: Colourbox

Dræbersnegle og den lille agersnegl er de største plager i køkkenhaven. Dræbersnegle lægger omkring 400 æg på en sommer og har ikke nogen naturlige fjender. Agersnegle kan optræde i store mængder og er små og grålige og svære at se.

Kig småplanterne efter
Den bedste måde at forebygge snegleangreb på er ved omhyggeligt at kigge småplanterne efter for små snegle og snegleæg om foråret, når du køber planter på planteskolen eller har fået planter foræret fra andre haver.

Har du brug for nyt havegrej, så se vores lækre havegrej i ISABELLAS-shop!

Tjek jorden for æg og dræbersnegle
Tjek også den jord, der følger med planterne. Vask evt. jorden forsigtigt af rødderne, så du er sikker på at få fjernet alle snegle og æg. Snegleæg er kuglerunde og mælkehvide eller klare. Planteskolerne bruger ofte langtidsvirkende gødning i deres jord. Gødningen er pakket ind som små gule kugler, som mange fejlagtigt tror, er snegleæg.

Sæt hegn op og undgå dræbersnegle
Et sneglehegn kan forhindre dræbersnegle i at komme ind i haven. Du kan forbedre hegnet ved at smøre brun sæbe ind under sneglehegnets bøjede kant. Et hegn af kobber siges også at kunne beskytte planterne, da kobber har en svag elektrisk ladning, som måske kan afskrække dræbersneglene.

Læs også: Sådan bekæmper du f.eks. dræbersnegle i haven uden sprøjtemidler

Drys med Ferramol
Har du alligevel fået snegle i haven, er det smart at drysse Ferramol, som består af jernfosfat samt hvedemel som lokkestof i bedene, så de nye små planter er beskyttet mod angreb. Når planterne bliver større, er sneglene mindre interesserede i dem, da de går målrettet efter unge sprøde planter eller svage planter.


Dræbersnegle og agersnegle
Den mest effektive metode at bekæmpe snegle på er at samle sneglene ind og aflive dem ved at hakke dem over med en spade eller samle dem i en spand og hælde kogende vand over. Kan du finde snegleæggene, kan de samles og overhældes med kogende vand. Dræbersneglenes æg er mælkehvide, på størrelse med et stort knappenålshoved og ligger i små klumper. Agersneglenes æg ligger også i klumper, men er klare og på størrelse med et lille knappenålshoved.

Se listen over landets bedste planteskoler her.

Læs mere om:

Læs også:

Syge tomater

Der er mange haveejere, der hvert år kæmper med dræbersnegle, der ødelægger deres smukke haver. Men heldigvis kan man komme dræbersnegle til livs, men det kræver en struktureret og målrettet indsats.