Havekalender i uge 6
Havekalenderen

Havekalender | Uge 6

Af 0 25.01.2021
25.01.2021 - af: Redaktionen. Foto: Jytte Boch Andersen og Kenn Römer-Bruhn.
Der er stille i haven, vinteren er endnu over os, men vi kan alligevel godt finde på nogle gøremål, der henleder tankerne på forår — se bare.

Det er hvidt derude, Kyndelmisse slår sin knude Overmåde hvas og hård, hvidt forneden, hvidt foroven, pudret tykt står træ i skoven som udi min Abildgård.
- St. St. Blicher

Tilbage til oversigten: Isabellas’ havekalender.

INSPIRATION TIL GØREMÅL I HAVEN | UGE 6

Tjeklisten:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  1. Driv rabarber
  2. Forspir vårsalat
  3. Tjek vinen for skjoldlus
  4. Tjek op på jorddækket
Driv rabarber frem tidligt.

Få gang i rabarberne

Driv rabarber frem til tidlig høst. Sæt en spand eller stor lerpotte over rabarberne, så kommer de tidligere frem og stænglerne bliver rødere. Du kan også grave en klump rabarber op og flytte den til drivhuset.

Forspir nu: Vårsalat og cikorisalat

Så frø af vårsalat og cikoriesalat nu. Sæt dem til forspiring i vindueskarmen eller i drivhuset. Hold jorden fugtig, men ikke våd, og sæt planterne så lyst som muligt.

Tjek vinen for skjoldlus

Gå drivhusets vinplante efter, mens den stadig er bladløs, så er skjoldlusene lettere at se. De sidder som små, brune blærer på barken, og under hvert skjold ligger hundredvis af æg klar til at klække, når foråret kommer. Skjoldlusene sidder godt fast, og skal fjernes manuelt ved at skrabe dem af med en negl, stiv børste eller lignende.

Tjek op på jorddækket

Supplér med ny træflis på steder, hvor det eksisterende lag er ved at være for tyndt. Så når de ukrudtsfrø, der ligger klar i jorden, ikke at spire.