Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Havetips

Tips til jorddække

af Line Sølvhøj Johansson 19.06.2014
Foto: Anita Lindberg
Skån det grønne liv i haven – få tips til jorddække, så dine planter, blomster og grønne spiseligheder holder længere.

Når sommeren står på, åbner der sig et kunstnerisk maleri i haven med et frodigt liv. Desværre skal der ikke mange dage uden regn til, at blomsterlivet går i stilstand, og det grønne liv langsomt tørrer ind.

De nyplantede planter skal have rigeligt med vand, men også planter, der har stået længe, kan få tørre blade, hvis de ikke får nok vand. Indfør en daglig havevandring, hvor du tjekket dine planter for tørhed, men også snegle og andre skadedyr.

Vil du sikre dig, at dine planter holder næring, så er det vigtigt at tænke jorddække ind i haven. Jorddække nedsætter vandfordampning fra jorden, men kan også kvæle ukrudt i at spire frem.

Her får du fem tips til jorddække i haven:

  1. Jorddække kan bestå af levende planter eller organisk materiale, men træflis, barkflis og halm kan også bruges som jorddække. Hvad du vælger, er op til dig, men sørg for, at vandet kan trænge igennem.

  2. Jorddækket kan have svært ved at slippe af med fugten, så vær forberedt på, at sneglene finder vej til dit jorddække.

  3. Vær grundig, når du lægger dit jorddække, så du ikke kvæler andre planter.

  4. Beholder du dit jorddække over vinteren, kan det være en god idé at fjerne det til foråret, så jorden har nemmere ved at blive opvarmet, og er lettere at plante i.

  5. Da jorddække holder på fugtigheden, er det både billigere og mere miljøvenligt at bruge jorddække, da du spare nogle ture i haven med vandekanden.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.