Det spirer og gror
Blomster & Planter

Det spirer og gror

Kenn Römer-Bruhn 8.04.2017
Du kan så stauder allerede i januar, og sætte dem udendørs et beskyttet sted, i læ for den værste vind og tungeste nedbør. Så lader du naturen gå sin gang, og vil få mange stauder der kan plantes ud i bedene i efteråret.

Stauder, der blev sået i vinter, har nu fået små spirer. De er sat i mistbænken, hvor de står koldt, men beskyttet. Og det er spændende at følge. Omkring 50 purpursolhat er netop spiret frem, og jeg håber at kunne plante dem ud til efteråret.

At så stauder, kræver næsten intet arbejde, men blot en masse tålmodighed. Jeg høstede frø i efteråret, hvor de stadig sad på frøstandene på moderplanten. Herefter opbevarede jeg dem tørt og køligt, indtil de blev sået i små kasser i januar. De blev sat i skyggen bag ved huset, hvor de passede sig selv hele vinteren. De fleste stauder skal nemlig have en vis kuldeperiode, før de vil spire.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Vælg de rigtige stauder

Det er ikke de store anstrengelser det kræver. Alligevel blev jeg stolt, da spirene begyndte at vokse frem. Her til sommer vil jeg forsøge mig med frø af juleroser og pæoner. Og især silkepæoner trives helt fantastisk i vores sandede jord. De har nemlig sået sig selv rundt omkring, og dem vil jeg også gerne have mange flere af.