Oprydning og flyttedag i haven

Her i foråret er det planen, at vi skal have gravet indkørsel, indgang, hyggelige kroge og små stier ud i haven. Det har betydet, at en masse ting er blevet flyttet, som fx et stort læs chaussésten, en masse brænde og adskillige kvadratmetre gammel betonbelægning, der var fuldstøbt. Vi har også fået grubbet jorden flere steder, da den gamle og meget store indkørsel skal huse forskellige planter.
 
 
Nogle af køkkenhavens faste bede er også blevet flyttet. Både aspargesplanter og blåbærbuske har fået nye pladser. De gamle blåbærbuske er aldrig kommet sig over flytningen fra den gamle blomsterhave og har derfor fået selskab af både amerikanske og sibiriske sorter. Der er også kommet to nye sorter solbærbuske og et par sorte hindbærbuske.
 
For at få samlet blomsterhaven, terrasser, hyggekroge og køkkenhaven har jeg gået og sat pinde i forskellige mønstre og snoede former. Mange af pindene er blevet flyttet frem og tilbage, og det er først nu, vi er ved at være klar med en overordnet plan. Det har taget tid, det har været sjovt, og det bliver interessant at se, hvordan det færdige resultat kommer til at se ud.
 
Blomsterhaven blev plantet til sidste år, og jeg venter spændt på at se blomstringen i år. Der blev plantet en masse roser ud i bedene. Samtidig går jeg og undrer mig over, at jeg fik bugt med al det skvalderkål, der var i bedene. Tænk, at det lykkedes at få skvalderkålen væk ved hjælp af lugning med greb og hakkejern og selvfølgelig en masse tålmodighed.
 
 
Får vi tid, vil vi også gøre rhododendronbedet større. Der er nemlig plads til en masse nye planter, og den lille sti, jeg påbegyndte sidste år, skal måske også færdiggøres i år, så den binder mit kommende planterum mellem udhuset og huset mod nord sammen.
 
Et udekøkken står også højt på min ønskeliste, og her skal det gamle brændekomfur installeres sammen med en hjemmebygget pizzaovn. Det bliver mellem den nye terrasse ved udhuset og den nye krydderurtehave med udsigt til køkkenhaven. Den gamle krydderurtehave er jeg allerede i gang med at tage ned.
 

Se galleriet nedenfor.