Clematis Hagley Hybrid får rosa blomster.
Blomster & Planter

Pasning og pleje af Clematis 'Hagley Hybrid'

Tekst og 10.01.2017
foto: Kenn Römer-Bruhn
Clematis 'Hagley Hybrid' får rosa blomster, når den blomstrer sidst på sommeren. Det er en klatreplante, som er hårdfør og ikke stiller de store vækstkrav. Læs mere om den smukke plante her.
Clematis 'Hagley Hybrid' er en smuk klatreplante, du kan plante de fleste steder i din have, som trænger til lidt farve i højsommeren. Den blomstrer vildt og rager flot op med sine skønne rosa blomster.

Plantefakta: Clematis 'Hagley Hybrid'

  • Højde: 200-300 cm
  • Blomsterfarve: Rosa
  • Blomstring: Juli til september
  • Placering: Sol til halvskygge
  • Jord: Ingen særlige krav
  • Pasning: Ingen særlige krav
  • Planteafstand: 40-60 cm
  • Giftig: Ja
Køb Clematis 'Hagley Hybrid' her.

Clematis 'Hagley Hybrid' foretrækker at stå i læ, så du kan med fordel plante den et sted, hvor buske og træer beskytter den mod kraftige vindstød. Hvis du vil sikre, at farven på plantens blomster får den perfekte rosa glød, bør du plante den i halvskygge, da det giver den de bedste vækstbetingelser.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Den er god at plante de steder, hvor din have mangler en eller anden form for udsmykning, som også gerne må pynte i højden. Det kunne fx være op ad drivhusgavlen eller langs komposten. Grav et højt hegn ned i jorden, eller placer flere opbindingspinde omkring planten, og lad klematissen slå sine smukke folder.

Plant den sammen med en klematis der blomstrer tidligere, som fx Clematis macropetala , så du på den måde kan få fuldt udbytte af pladsen i haven, og du kan nyde de smukke blomster hele sommeren.

Tips og tricks til klematis.

Sådan beskærer du Clematis 'Hagley Hybrid'

Clematis 'Hagley Hybrid' tilhører beskæringsgruppe 3, hvilket betyder, at den blomstrer i højsommeren. Derfor skal du huske at beskære planten årligt. Klematissen blomstrer nemlig fra samme års blomsterskud, så for at du ikke får en klematis, der kun skyder fra toppen af planten, skal du beskære den i løbet af marts. Det vil sige, at den skal beskæres, inden planten begynder at vokse på ny.

Den kan klare en forholdsvis hård beskæring, og den trives væsentligt bedre, hvis du klipper planten ned til 20-30 cm over jorden. På den måde får du en endnu pænere plante med mange flere blomster.

Læs også: Formering af klematis