Haveindretning

Guide: Skab stemning med lys

af Line Marie Laursen 10.02.2015
Foto: Sirius Company
Det er både festligt og smukt at pynte op med lyskæder og andre lysdekorationer, når noget skal fejres. Her får du lysekspertens bedste tips og tricks til lyspynt.

Lys er liv. Og lys gør os glade. Så klar er udmeldingen fra Stig Gerlach, der er CEO i lysfirmaet Sirius Company og ekspert i lyssætning. Og netop derfor er der god grund til at pynte op med lys i hjemmet - både når der står hverdag og fest på programmet.

Læs også: Skab smukke hyggekroge med lys

Batteridrevne lys forurener mindre

I de nordiske lande, der har det lange, mørke vinterhalvår med korte dage, har brugen af hyggelys og stearinlys også været en måde at få lidt varme og stemning i stuerne på. Men mens vi i Danmark tidligere mest brugte lyskæder til jul, har svenskerne, finnerne og nordmændene yndet at bruge lysdekorationer året rundt – både inde og ude. Stearinlysenes popularitet er dog faldet, i takt med at folk er blevet mere bevidste om miljøbelastningen ved brug af de levende lys, og derfor er alternativer som lysdekorationer, lyskæder og batteridrevne bloklys med flammer, der kan blafre, for alvor begyndt at vinde frem.

– Levende lys afgiver skadelige partikler, og især i vintermånederne, hvor vi lufter mindre ud derhjemme, kan forureningen fra de levende lys ophobe sig i hjemmet. Det undgår du med elektriske lys. Samtidig er de langt mindre brandfarlige, fortæller Stig Gerlach og fremhæver især LED-lysene som en gevinst for både miljøet, pengepungen og de kreative udfoldelsesmuligheder.

BESTIL ET ABONNEMENT PÅ ISABELLAS OG FÅ HAVETIPS OG INSPIRATION TIL DEN ROMANTISKE HAVE!

Lys skaber glæde

For blot 8 kr. kan du have en lysdekoration med LED-lys tændt i 24 timer i døgnet i 30 dage, men det bedste er næsten alle de ting, du kan gøre med den, uden at være bange for, at der går ild i noget.

Idéer til kreativ LED-belysning:

  • Supplér festbordets blomster og servietter med små stemningsfulde lysdekorationer.
  • Læg batteridrevne lyskæder i glasvaser, og brug dem som en smuk effekt i din bolig.
  • Skab rum og liv i stuens nøgne hjørner ved at pynte en smuk gren eller stuens planter med hyggelig LED-belysning.
  • Byd gæsterne velkommen med stemningsfulde lyskæder i havens træer og buske.

Læs også: Bordkort - billedskønne og smukke!

Få inspiration til kreativ LED-belysning i galleriet nedenfor med lys fra Sirius: