Havekalender i uge 11
Havekalenderen

Havekalender | Uge 11

Af 0 11.03.2021
11.03.2021 - af: Redaktionen. Foto: Anne-Marie Øby og Iben Ahlberg.
Der kommer flere og flere gøremål til i disse uger, foråret er så småt på vej og vi glæder os! Her får du inspiration til havens gøremål.

Det gælder om at få klaret de vigtigste ting i haven de her dage — snart er der fuld tryk på havesæsonen, og så er det nu altså rart at have klaret den værste oprydning og klargøring. Her får du checklisten.

Tilbage til oversigten: Isabellas’ havekalender.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

INSPIRATION TIL GØREMÅL I HAVEN | UGE 11

Tjeklisten:

  • Klippe sommerfuglebusk ned, hvis frosten er væk
  • Høste de sidste jordskokker
  • Grundig oprydning i haven
  • Første forsigtige gødning af stueplanterne
  • Forkæle fugle og egern i haven

Hold øje med frosten, og klip sommerfuglebusken

Du kan klippe sommerfuglebusk ned, når der ikke længere er udsigt til frost.

Sommerfuglebusken skal klippes ned hvert år for at være pæn, især sartere sorter, som fryser tilbage om vinteren. Klip busken ned til ca. 30-40 cm over jorden, så vil den skyde igen fra grunden og blive tæt og blomsterrig.

Høst de sidste jordskokker

Jordskokker er nemme at glemme. Hvis du har dyrket jordskokker sidste år, og har nydt godt af dem over vinterhalvåret så er det altså på tide at få de sidste i hus, før det er for sent.

4 trin til haveorden

Med en grundig forårsoprydning i redskabsskuret bliver havearbejdet lettere. Tag alting ud af skuret og del det op i fire bunker:

  1. Ting du umiddelbart kan skille dig af med. Kør det på genbrugsstationen samme dag.
  2. Ting du brugte ofte sidste år. Arrangér det i skuret så det, du bruger mindst, står inderst, og det, du bruger mest, står yderst.
  3. Ting du ikke har brugt længe, men ved, at du snart får brug for. Pak det i kasser og markér indholdet tydeligt, så du kan finde det, når du skal bruge det.
  4. Ting du ikke bruger, men heller ikke er klar til at skille dig af med. Pak det i kasser, mar-kér indholdet tydeligt og stil dem væk, så de ikke fylder i redskabsskuret.

Gød potteplanterne forsigtigt

Potteplanterne er kommet til live igen efter vinterdvalen, og der er ved at være masser af lys udenfor, så nu skal du begynde at gøde igen. Start med at give halv gødningsdosis den første måneds tid – mere har de som regel ikke brug for.

Egern i haven

Forkæl havens akrobat

Er der egern i din have, så læg lidt jordnødder eller andet godt ud til dem. De yngler i denne tid, så de har ekstra travlt i deres jagt på føde.

Det samme gælder fuglene. Hvis de ikke allerede er i gang, så er der ikke længe til at de skal i gang med at bygge rede og stifte familie, så de har bestemt ikke noget imod at vinterfodringen fortsætter ind i foråret.