Lav et dekorativt harlekinespalier til din altankasse.
Havetips

DIY: Harlekinespalier til altankassen

Af Lone Monna 3.05.2020
Foto: Pernille Greve.
På en altan er der oftest ikke plads til de helt store udskejelser, men dyrker du i højden, udnytter du hele pladsen, samtidig med at du dækker eventuelle grimme mure og lign. Vi guider dig til, hvordan du laver et dekorativt harlekinespalier af pil til din altankasse.
Selvom der oftest gror smukke klatreplanter op ad et espalier, må det gerne i sig selv være dekorativt og smukt at se på. Lav dette harlekinespalier af pil til din altankasse, uanset om det er en kort eller lang altankasse, du har, for du kan altid bruge flere pilegrene og udvide mønstret. Lav også et espalier af bambuspinde. Se hvordan her.

Det skal du bruge til dit harlekinespalier af pil:

  • Grensaks
  • 4 pilegrene i 5-6 mm’s tykkelse
  • Tommestok
  • Grov snor
  • Saks
  • Altankasse

Læs også: 5 grønne tips til altangartneren

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan gør du:

  1. Klip pilegrenene til, så de har samme længde, ca. 80 cm lange. Læg de 4 pilegrene på en bordplade i harlekinmønster. Firkanten i midten skal måle ca. B 14 x L 30 cm.
  2. Bind pilegrenene sammen med stykker af snor på ca. 30 cm. Bind snorene omkring, indtil der kun er snor tilbage til at binde en dobbeltknude. Klip enderne af.
  3. Fyld altankassen op med jord, og sæt harlekinespalieret ned i jorden. De yderste grene af espalieret skal stå i hver sin ende af altankassen.
  4. Når espalieret står godt fast, kan du evt. klippe enderne til foroven med et skråsnit – sørg for, at de får samme længde.
Dyrk spiselige blomster i haven. Se, hvilke der er gode til de danske haver her.