Vilde blomster fra selv-pluk
Havetips

Guide: Pluk selv-blomstermarker

af Freja Bang Lyngbo. 25.07.2020
Foto: Tina Brok Hansen.
Der er næsten ikke noget, der stikker følelsen af en selvplukket buket. Er du dog ikke velsignet med en have fyldt med alverdens farver og dufte, så kan du lægge vejen forbi en af landets pluk selv-blomstermarker!

Her kan du plukke blomster selv

Fra forår til efterår kan du flere steder i landet plukke løs af de farvestrålende og duftende vidundere i de mange pluk selv-blomstermarker landet over. Sæsonen starter ca. 1. april og slutter omkring d. 15 oktober. Vi guider dig til de bedste pluk selv-blomstermarker. Føj endelig flere til listen!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fulby Hestehavegaard

I blomstermarkerne ved Fulby Hestehave vælger du helst selv hvilke og mange blomster, du vil have med hjem. Du finder bl.a. solsikker, dahlia og pæoner. Der er knive til at afskære de ønskede blomster med, og pengene lægger du blot i pengekassen. Læs mere her.

Hestehavevej 11. 4180 Sorø. ​​​​

Vildevioler hos Krogerup

Hos Aarstiderne i Krogerup dyrker de to kvinder bag Vildevioler ø-mærkede frilandsblomster. Blomsterne dyrkes naturligt uden brug af sprøjtemidler, kunstgødning og opvarmede drivhuse. Det tiltrækker sommerfugle, insekter og bier, som lever af de mange blomster. En høj grad af biodiversitet er nemlig en god måde at undgå plantesygdomme på. Vildevioler dyrker løgplanter, stauder og sommerblomster. Læs mere her.

Krogerupvej 3B. 3050 Humblebæk.

Se også: Dyrk vilde planter i haven

Kustrup Margaard

Lidt uden for Middelfart på Fyn finder du et lille blomstrende smukt område med alverdens vilde blomster. Foran marken står et skilt med skriften ”Pluk en gratis buket markblomster”. Med kornmarken på den anden side af vejen og den hvide gård i baggrunden kan du plukke løs til en fantastisk flot buket – helt gratis!

Hovkrogvej 24. 5500 Middelfart.

Den lille blomstermark

Der er masser af farvestrålende blomster at vælge i mellem på Den lille blomstermark ved Tønder. Tulipaner i rækkevis pryder området om foråret, og du kan næsten ikke undgå at se det store gule skilt med teksten "Blomster selvpluk". Læg vejen forbi, hvis du er i Sønderjylland eller bor i området.

Østerbyvej 2A, Abild. 6270 Tønder.

Selvpluk Holstebro

Bor du i nærheden af Holstebro, kan du lægge vejen forbi de flotte marker og plukke en frisk og personlig buket blomster. Her kan du bl.a. lave en buket af tulipaner, solsikker og gladiolus. Du finder markerne på hovedvej 16 ved Idom og på hovedvej 18 i rundkørslen på Nybo Bakke.

Blæsbjergvej. 7500 Holstebro.