Annonce

Sådan får du stor høst på lille plads

Af Aller Creative Studio, annonce for E. Marker A/S 24.06.2020
Du behøver ikke meget plads for at dyrke din egen køkkenhave. Her er 5 tips til, hvordan du dyrker grøntsager i krukker eller på begrænset plads.

Urban gardening-bølgen har vist os, at det er muligt at dyrke sine egne grøntsager og krydderurter på det mindste frimærke. Det er både sjovt og tilfredsstillende at høste sine egne grøntsager, men for at få et godt udbytte skal planterne nurses lidt ekstra – ikke mindst, hvis du dyrker dem i potter og krukker.

Her får du vores tips til, hvordan du kommer godt i gang:

1. Rigeligt med vand

Dette er alfa og omega, for mangler planterne vand, kan alle dine andre indsatser være lige meget.

2. Store krukker

Jo større potte, jo mere plads til, at planten kan udvikle et godt rodnet. Samtidig tørrer jorden ikke så hurtigt ud, som den gør i en lille potte.

3. Vælg de rette planter

Udnyt pladsen ved at vælge planter, der vokser op ad lodrette flader, som f.eks. bønner, høje ærter og tomater. Planter med spinkle rødder som f.eks. salat, krydderurter eller spiselige blomster kan trives i mindre potter eller sågar altankasser. Du kan købe sorter af bærbuske og frugttræer, som er særligt udviklet til dyrkning i krukker.

4. Giv gødning

Planten har brug for masser af næring for at udvikle frugter og grønne blade, du kan høste af. Brug en organisk gødning, du kan drysse eller vande ned i pottejorden, og supplér med en organisk bladgødning. Det er en særlig gødning, som sprøjtes direkte på bladene. Igennem bladene optages bl.a. kvælstof og mineraler som mangan hurtigere end via jorden, så planten får et hurtigt energiboost. På den måde får du stærke, sunde planter, som giver et højt udbytte, og som samtidig er flotte at se på i krukkerne. Sprøjt bladgødning på tørre blade i tørvejr én gang om ugen.

TIP: Vælg en bladgødning, som er godkendt til økologisk dyrkning og spiselige planter.

5. Beskyt mod skadedyr

Planter, som trives, har i sig selv en større modstandskraft imod angreb fra skadedyr og sygdomme. Pas planterne med vand og gødning, og brug gerne en bladgødning, der beskytter imod skimmel og andre trivselsproblemer. Større angreb af bladlus el.lign. kan du bekæmpe ved at spule dem af med en blød vandstråle.

Det gør organisk bladgødning

  • Grøntsagerne holdes modstandsdygtige over for udfordringer som meldug og agurkeskimmel, mistrivsel og dårlig vækst.
  • Produktet kan også være med til at modvirke snegleskader på dine grøntsager på grund af et naturligt indhold af bitterstoffer, som snegle ikke kan lide.

Om organisk bladgødning

GroGreen® Feed & Shine® Grøntsager "klar-til-brug" er en organisk bladgødning med bl.a. tangekstrakt, aminosyrer og plantestyrkende mikroorganismer til alle typer spiselige afgrøder. GroGreens Feed & Shine® Grøntsager fås som 500 ml koncentrat til 249,95 kr. eller 750 ml “klar-til-brug” til 89,95 kr.

Læs mere om GroGreen® Feed & Shine® Grøntsager "klar-til-brug" her!