Skab en hyggelig stemning på din terrasse og altan

Foråret er i luften, og inden længe luner solen så rart, at størstedelen af vores fritid vil foregå på altanen og terrassen. Uanset om du har en stor have med tilhørende terrasse eller kæmper med kvadratmeterne på din altan, er det muligt at bringe havens hygge ind og skabe din helt egen oase.  

Indret din altan og terrasse

Når du indretter din altan og terrasse, er det vigtigt at du bruger pladsen ordentligt. Har du en stor terrasse, kan du med fordel inddele den i små zoner med hvert sit formål, så der er plads til både ro og leg. Lav et hyggeligt loungeområde med bløde plaider, hvor der er plads til afslapning, og indret en anden del af din terrasse som en arbejdsplads, hvor du har rig mulighed for at gøre brug af de grønne fingre.

Kniber det med pladsen, kan du hænge ting op, så det fylder mindre på gulvet. Du undgår samtidig at gå på kompromis med indretningen. Investér eventuelt i alternative plantekasser og potteskjulere, der enten kan hænge fra væggen eller loftet. Uanset størrelsen gælder det om at få mest muligt ud af din altan og terrasse, så du kan nyde godt af solens varme stråler. 

Læs også: Havemøbler - sådan vedligeholder du dem

Skab en hyggelig stemning

Vil du skabe ultimativ hygge på din altan og terrasse, kan du med fordel bløde det hårde træ-look op med bløde plaider og puder. Lad dig endelig inspirere af den gode country-stemning, og vælg rustikke møbler af fx naturmaterialer. Hold det gerne i neutrale farver, så dine møbler ikke tager for meget opmærksomhed.

Når man vil skabe en hyggelig stemning på sin altan og terrase, er de små detaljer ekstremt vigtige. Invester i flot nips såsom vaser, puder, potteskjulere og lys, og lad endelig dit havegrej stå fremme, så der bliver skabt et flot og brugbart stilleben. Hav gerne flere plantekasser og potteskjulere stående med dine favoritblomster og -planter, da dette giver liv til din indretning og et farverigt pust til de ellers neutrale farver og materialer, der pryder din altan og terrasse.  

FÅ MERE INSPIRATION TIL DIN ALTAN OG TERRASSE MED ISABELLAS!

I galleriet nedenfor finder du 15 fund til indretningen af din altan og terrasse, så du nemt kan skabe en hyggelig stemning ved hjælp af møbler, plaider, havegrej og nipsting på de lune dage:

Der kan forekomme affiliate-links i artiklen.