Havegrej til altan og terrasse
Terrasse og altan

Skab en hyggelig stemning på din terrasse og altan

af Katharina Schüler 20.01.2021
Foto: Pernille Kaalund
Skab en hyggelig stemning på din altan og terrasse med møbler, tæpper, havegrej og planteredskaber. Vi giver dig 15 fund til indretningen her!

Foråret er i luften, og inden længe luner solen så rart, at størstedelen af vores fritid vil foregå på altanen og terrassen. Uanset om du har en stor have med tilhørende terrasse eller kæmper med kvadratmeterne på din altan, er det muligt at bringe havens hygge ind og skabe din helt egen oase.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Indret din altan og terrasse

Når du indretter din altan og terrasse, er det vigtigt at du bruger pladsen ordentligt. Har du en stor terrasse, kan du med fordel inddele den i små zoner med hvert sit formål, så der er plads til både ro og leg. Lav et hyggeligt loungeområde med bløde plaider, hvor der er plads til afslapning, og indret en anden del af din terrasse som en arbejdsplads, hvor du har rig mulighed for at gøre brug af de grønne fingre.

Kniber det med pladsen, kan du hænge ting op, så det fylder mindre på gulvet. Du undgår samtidig at gå på kompromis med indretningen. Investér eventuelt i alternative plantekasser og potteskjulere, der enten kan hænge fra væggen eller loftet. Uanset størrelsen gælder det om at få mest muligt ud af din altan og terrasse, så du kan nyde godt af solens varme stråler.

Skab en stemningsfuld terrasse

Vil du skabe ultimativ hygge på din altan og terrasse, kan du med fordel bløde det hårde træ-look op med bløde plaider og puder. Lad dig endelig inspirere af den gode country-stemning, og vælg rustikke møbler af fx naturmaterialer. Hold det gerne i neutrale farver, så dine møbler ikke tager for meget opmærksomhed.

Når man vil skabe en hyggelig stemning på sin altan og terrase, er de små detaljer ekstremt vigtige. Invester i flot nips såsom vaser, puder, potteskjulere og lys, og lad endelig dit havegrej stå fremme, så der bliver skabt et flot og brugbart stilleben. Hav gerne flere plantekasser og potteskjulere stående med dine favoritblomster og -planter, da dette giver liv til din indretning og et farverigt pust til de ellers neutrale farver og materialer, der pryder din altan og terrasse.

Her får du 15 fund til indretningen af din altan og terrasse, så du nemt kan skabe en hyggelig stemning ved hjælp af møbler, plaider, havegrej og nipsting på de lune dage:

Plantetrappe
Plantetrappe fra Hasselfors Garden i bøg og hvidlakeret metal, B 75 cm x H 95 cm x D 43,5 cm, 1.649 kr. Gør dine planter til en smuk del af din indretning med denne elegante plantetrappe med plads til mange planter. Trappekonstruktionen giver planterne mulighed for at få masser af lys og er derfor perfekt til forspiring af planter og små-såning i foråret og til større planter resten af året.
Lænestol
Lænestol A2 i olieret eg med grønt stativ fra Grythyttan Stålmøbler, B 61 cm x H 86 cm x D 55 cm, 2370 kr.Denne flotte, svenske lænestole er det perfekte møbel til din altan og terrasse. Lænestolene kan stables og er derfor lette at opbevare, hvis du mangler plads!
Plaid
Majsan-plaid i bomuld med printede stribede og snoede frynser fra Ellos Home, 125 x 150 cm, 279 kr.Tilføj blødhed og varme til din indretning af din altan og terrasse med en lækker plaid. Brug den til de kolde sommernætter, og opbevar det i en fin tråd- eller trækurv!
Urtepotteskjuler
Botanica urtepotteskjuler fra Kähler, fås i flere farver og størrelser, fra 199 kr.Disse urtepotteskjulere egner sig perfekt til indendør- og udendørs brug. De mange farver og forme spiller fint sammen, og du kan snildt mikse og matche dine urtepotteskjulere for at få et fint og dekorativt stilleben til din altan og terrasse.
Planteskilte
Giv dine planter og krydderurter personlighed med et fint, håndskrevet planteskilt. Planteskiltene er praktiske, da det gør det nemmere at kende forskel på nysåede planter og giver samtidig et fint udtryk til din indretning.
Æblekasser
Æblekasser fra Søstrene Grene ( fås fra uge 18), fra 65 kr. pr. stk. Køb dem i en butik nær dig!De flotte æblekasser passer perfekt til din altan og terrasse med sit enkle og rustikke look. Æblekasserne kan bruges til alt lige fra opbevaring af plaider og puder samt havegrej og potteplanter.
Kurv
Trådkurv i galvaniseret stål fra Korbo, rummer 18 liter, Ø 32 cm x H 35 cm, 480 kr. Denne klassiske trådkurv er både moderne og praktisk. Kurven er god til opbevaring af tæpper, puder eller brænde, og det rustikke look gør, at kurven egner sig perfekt til at stå fremme som en del af indretningen.
Stol
Java stol fremstillet af stål i slidt look fra Ellos Home, B 40 cm x H 88 cm x D 50,5 cm, 4 pak., 5.499 kr. Disse fine stol har masser af karakter og patina. Blød de rå stole op med en plaid eller en pude, og lad dem pynte på din altan og terrasse. Bemærk, at stolene er lavet af stål, og derfor ikke tåler vand. uden at de begynder at ruste. Du bør derfor helst opbevare dem et tørt sted, når de ikke er i brug.
Plantesnor
Plantesnor med holder i træ. Med denne plantesnor med holder behøver du ikke længere gemme din snor væk i skuffer og skabe. Holderens rusikke træklook egner sig perfekt som en del af din indretning og bør stilles frem, så den både er nem at komme til og samtidig pynter.
Urtepotte
Urtepotteskjuler fra Ferm Living i mørkegrå, Ø 20 cm x H 8,5 cm, 199 kr. Urtepotteskjuleren er lavet i beton og giver et råt og industrielt look til din indretning. Miks den gerne med flere materialer såsom træ, glas og stål, for at skabe et fint stilleben til din altan og terrasse.
Ildkurv
Eldkorg Original ildkurv fra Röshults, Ø 28 cm x H 70 cm, 1095 kr. Lys de mørke nætter op med denne flotte ildkurv, eller brug den som stemningsskaber til sommernatten. Ildkurven kan bruges som et samlingspunkt og spreder lys og varme for både krop og sjæl. Som tilbehør findes en beskyttelsesplade i galvaniseret stål så du snildt kan bruge den på din terrasse.
Krukke
Plant hanger stenkrukke fra Ferm Living, Ø 15 cm x H 14,4 cm, 299 kr. Denne stenkrukke ånder retro og er en smart og alternativ måde at udstille sine planter på, uanset om man har en lille altan eller en stor terrasse. Krukken kan hænges fra et loft eller ved hjælp af en knage fra væggen.
Fletkurve
Tofarvede fletkurve fra Søstrene Grene. De tofarvede fletkurve kan bruges til obevaring af dit havegrej og har et fint og rustikt look. Stil dem ved siden af hinanden på din opbevaringshylde, -skab eller -bord, og lad dem pryde din indretning samtidig med, at de gemmer dit mindre flotte havegrej væk.
Planteske
Planteske i metal med skaft i FSC-certificeret ask fra Dorthe Kvist by Nelson, 99 kr. Planteskeen er med sin farverige detaljer og flotte trægreb perfekt til ophængning eller udstilling på din altan og terrasse - den fungerer derfor både som nips til din indretning og som en praktisk del af din havegrejssamling.
Zinkspand
Zinkspande i forskellige størrelser fra Søstrene Grene.Brug de fine zinkspande til opbevaring og udstilling af dine blomster og planter. Køb dem gerne i forskellige størrelser som på billedet her, og stil dem ved siden af hinanden for at skabe liv og en hyggelig stemning på din altan og terrasse.