Fisk og skaldyr

3 forretter til nytår

Her finder du 3 forslag til forretter til nytår, som du kan servere for dine gæster på den festlige aften.
af Christina Boisen / Foto: Columbus Leth & Anders Schønnemann 22.11.2017
Forretter til nytår

Nytårsaften er som bekendt årets sidste fest, så hvorfor ikke slutte året af med et brag og servere en middag, dine gæster sent vil glemme.

Skal middagen være helt i top, er det et must, at forretten sidder lige i skabet.

Der findes et utal af opskrifter på diverse forretter, men ligesom så meget andet er der bare nogen, der passer bedre til særlige arrangementer end andre.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Der findes både lette og mere krævende forretter til nytår. Og så findes der dem med fisk og dem uden. Mulighederne er mange.

Se flere lækre forretter lige her!

3 forretter til nytår:

Nedenfor har vi samlet 3 forskellige forretter, der kommer vidt omkring.

Den første er med det velkendte krebsdyr, som vi hele vejen op igennem 80'erne og 90'erne har fisket op af cocktailglas til diverse festligheder. I denne version har rejen fået en ny smag og mere eksotisk tilbehør.

For manges vedkommende er nytår lig med torsk, men i stedet for at servere den som hovedret, har vi fundet en anden opskrift på, hvordan du kan servere den som en let og lækker forret.

Forretter behøver dog ikke altid at bestå af fisk eller skaldyr. Det er den sidste opskrift et eksempel på. Her bliver kyllingeleveren taget til helt nye højder og sat sammen med spændende råvarer.

Se alle vores festlige forretter til nytår her!

Forret 1: Grillede røgede rejer

3 forretter til nytår

Tænker vi forretter med rejer, tænker vi oftest på rejecocktails, men rejer kan meget mere end at blive serveret med icebergsalat og thousand island dressing. Se bare denne opskrift på grillede røgede rejer med ricottaost og æble-fennikelsalat.

Forret 2: Rødbedegravad torsk

3 forretter til nytår

Skal nytårsmenuen være gourmet, er forretter med torsk en sikker vinder. Prøv denne rødbedegravad torsk med kapers og peberrodscreme.

PRØV OGSÅ: 10 festlige forretter til nytår

Forret 3: Stegt kyllingelever med kvæde, bolsjebeder og kørvel

3 forretter til nytår

De fleste forretter består af fisk, men det behøver de ikke nødvendigvis at gøre. I denne opskrift er fisken blevet droppet og skiftet ud med stegt kyllingelever med kvæde, bolsjebeder og kørvel.

Prøv også disse 10 forretter til nytår...