Menuer
Fisk og skaldyr
Rødbedegravad torsk
Denne rødbedegravad torsk med kapers og peberrodscreme er den perfekte start på et festmåltid.
af Cecilie Sofie Svensson / Foto: Anders Schønnemann
20.12.2016
I denne lækre forret har den gravad torsk ligget sammen med rødbeder, hvilket fremhæver og fuldender den gode smag og giver torsken en intens farve. Rødbedegravad torsk smelter på tungen og imponerer på bordet og sammen med kapers og en lækker hjemmelavet peberrodscreme, er det den perfekte forret til et gourmetmåltid.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Læs også: Knoldselleri, saltet torsk og rødbede
Rødebedegravad torsk med kapers og peberrodscreme
6 personer
Ingredienser:
Torsk:
- 1 stykke torskefilet royal, ca. 400-500 g
- 1 tsk. havsalt
- 1 spsk. sukker
- 1 tsk. ristede fennikelfrø
- 1 knivspids stødt allehånde
- 1 stor rødbede, eller flere små (ca. 200 g)
- (evt. rød skovsyre til pynt)
Peberrodscreme:
- 100-150 g peberrod
- 1-2 tsk. sukker
- 2 tsk. dijonsennep
- 1 dl cremefraiche 38 %
- 1 dl piskefløde
- salt og friskkværnet peber
Sådan laver du rødbedegravad torsk
Torsk:
- Læg torsken i et fad, hvor den kan ligge uden at folde.
- Drys den med salt, sukker, fennikelfrø og allehånde.
- Skræl og riv rødbeden, og fordel den over torsken.
- Sæt et stykke film over, og sæt torsken i køleskabet.
- Lad den stå og grave i mindst 24 timer, gerne 48.
Peberrodscreme:
- Riv den friske peberrod fint, og bland den med sukker, sennep og cremefraiche.
- Pisk fløden til blødt skum, og vend den i blandingen. Smag til med salt og peber.
- Servér torsken i skiver med fintsnittede store kapersbær, peberrodscreme og evt. pyntet med rød skovsyre.