Fisk og skaldyr

Rødbedegravad torsk

Denne rødbedegravad torsk med kapers og peberrodscreme er den perfekte start på et festmåltid.
af Cecilie Sofie Svensson / Foto: Anders Schønnemann 20.12.2016
Rødbedegravad torsk

I denne lækre forret har den gravad torsk ligget sammen med rødbeder, hvilket fremhæver og fuldender den gode smag og giver torsken en intens farve. Rødbedegravad torsk smelter på tungen og imponerer på bordet og sammen med kapers og en lækker hjemmelavet peberrodscreme, er det den perfekte forret til et gourmetmåltid.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Knoldselleri, saltet torsk og rødbede

Rødebedegravad torsk med kapers og peberrodscreme

6 personer

Ingredienser:

Torsk:

  • 1 stykke torskefilet royal, ca. 400-500 g
  • 1 tsk. havsalt
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. ristede fennikelfrø
  • 1 knivspids stødt allehånde
  • 1 stor rødbede, eller flere små (ca. 200 g)
  • (evt. rød skovsyre til pynt)

Peberrodscreme:

  • 100-150 g peberrod
  • 1-2 tsk. sukker
  • 2 tsk. dijonsennep
  • 1 dl cremefraiche 38 %
  • 1 dl piskefløde
  • salt og friskkværnet peber

Sådan laver du rødbedegravad torsk

Torsk:

  1. Læg torsken i et fad, hvor den kan ligge uden at folde.
  2. Drys den med salt, sukker, fennikelfrø og allehånde.
  3. Skræl og riv rødbeden, og fordel den over torsken.
  4. Sæt et stykke film over, og sæt torsken i køleskabet.
  5. Lad den stå og grave i mindst 24 timer, gerne 48.

Peberrodscreme:

  1. Riv den friske peberrod fint, og bland den med sukker, sennep og cremefraiche.
  2. Pisk fløden til blødt skum, og vend den i blandingen. Smag til med salt og peber.
  3. Servér torsken i skiver med fintsnittede store kapersbær, peberrodscreme og evt. pyntet med rød skovsyre.

Find flere lækre forretter med torsk, tun og andet her: