Klassisk julefrokost menu

Vi kender alle de klassiske favoritter på julefrokost-bordet som kryddersild, laks, frikadeller og risalamande.

Men i vores version har vi har drejet smagen en anelse ved at tilsætte overraskende ingredienser, der lige giver retterne i din julefrokost menu et ekstra pift. Start i god tid, da et par af retterne i denne julefrokost menu er flere dage undervejs.

Når du er færdig med din julefrokost menu, så var det måske noget med nogle juledesserter?

Du behøver selvfølgelig ikke servere alle de alternative retter i din julefrokost menu, men du kan fx vælge én eller et par af retterne ud og overraske dine julefrokost-gæster med et par alternative indslag i din julefrokost menu.

JULEFROKOST MENU

Porsesyltede sild

Marinerede sild med karrysalat

Frikadeller med and

Waldorfssalat med kartofler

Stegt flæsk med grønkål

Risalamande

Julefrokost på godt og ondt

Julefrokost er ofte en lidt svær genre. For nogle er julefrokost menuen det bedste, mens andre sagtens kunne undvære den overdådige julefrokost menu.

Nogle elsker julefrokosten med alle de traditionelle retter og vil nærmest flip baglæns, hvis karrysilden mangler - også selvom de egentlig ikke er særligt glade for karrysild. For dem betyder julefrokost mere som tradition og ritual end som egentligt måltid.

Og så er der dem, der helst er fri for den årlige julefrokost, der ligger 1. eller 2. juledag, hvor sulten og lysten til at sidde over en masse fed mad kan være svær at få øje på. Det er dem, der ikke har så meget imod, hvis den tunge karrysild er skiftet ud med en lettere fiskeret - eller for den sags skyld helt er afskaffet.

Men det er de færreste, der kan slippe helt udenom at skulle til julefrokost enten med familien eller arbejdet. Er du en af dem, der ikke er bange for at opdatere maden til din julefrokost bare en lille smule, så er disse alternative opskrifter til julefrokost måske lige noget for dig.

God julefrokost!