Marinerede sild er en fantastisk påskespise og storhitter ofte ved højtidens hygge om bordet. Har du tid og overskud, kan du sagtens selv marinere dine sild af fileterede saltsild, som udvandes i ca. 12 timer og lægges i lage på køl i minimum 3 dage. Her bør dine sild opbevares i et skoldet syltetøjsglas!
Læs også: Opbevaring af mad - sådan opbevarer du den korrekt
Du kan dog sagtens tage den nemme vej, og købe dine marinerede sild færdige. Vælg gerne "gammeldags modnede sild", som er en beskyttet kvalitetsbetegnelse for sild med en langvarig modningsproces på ca. 6 måneder, og som er uden kunstige modningsmidler. De er desuden mere faste i kødet og har den fineste smag, som passer perfekt til den traditionelle påskefrokost.
FÅ MASSER AF INSPIRATION TIL MADEN, HUSET OG HAVEN MED ISABELLAS!
Marinerede sild med karrysalat
Tid: 10 minutter. Trækketid i vand: 30 minutter. Antal: 4 personer.
Det skal du bruge til sild med karrysalat:
- ca. 250 g marinerede sild, gerne gammeldags modnede
Karrysalat:
- 2 stilke bladselleri
- 2 gulerødder
- 1 løg
- 1 spsk. æbleeddike
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. karry
- salt og friskkværnet peber
Til servering:
- 4 skiver rugbrød
- evt. frisk dild
Inspiration: 8 retter til påskemenuen
Sådan laver du marinerede sild med karrysalat:
- Karrysalat: Rens bladsellerien, skræl gulerødderne, og skær begge dele i tynde strimler med en skrællekniv eller på et skrapt rivejern. Læg grøntsagerne i en skål med isvand i 30 minutter, til de bliver helt sprøde og krøller lidt.
- Pil løget, og skær det i tynde skiver. Rør eddike og olie sammen med karry. Vend løgskiverne i karrydressingen.
- Lad grøntsagerne dryppe af, og tør dem med et viskestykke. Vend dem sammen med løg og karrydressingen, og smag til med salt og peber.
- Servering: Skær sildene i stykker på 3 cm. Anret dem på rugbrød, og top med karrysalat. Drys evt. med dild.
Går du og drømmer om et enkelt, men kreativt påskebord? Find inspiration i galleriet her:
Dæk et kreativt påskebord


Byd dine gæster velkomne til påskebordet med en skøn bordopdækning i naturlige nuancer. Placér et vagtelæg samt et par friske blade og blomster fra haven på en hørserviet. Skriv gæstens navn på et manillamærke.


Lav elegante stearinlys i æggeskaller tilovers fra middagen. De brænder ikke længe, men pynter så fint på bordet. Hos Panduro Hobby kan du købe et kit til at lave stearinlys. Skallerne kan evt. farves med frugtfarve.


Klip smukke gækkebreve til dine gæster, og brug dem som bordkort. Skriv gæstens forbogstav efterfulgt af prikker, som svarer til de resterende bogstaver i gæstens navn.


I stedet for buketter er det fint at pynte bordet med masser af forskellige små glasvaser og -flasker med forårets blomster i. Stil dem tæt sammen som her, eller stil dem på række ned langs midten af bordet, så alle kan beundre blomsterne tæt på.


Følg bordets farvetema og lav små buketter af fjer. Klip et lille æggeformet bordkort i karton, og sæt det i en snor omkring fjerene.


Træk et stort stykke vindseltråd ud af rullen, klip det af, kram det sammen, og form en rede af tråden. Bøj birkegrenene, og sæt dem fast foroven på reden ved at vikle dem fast med vindseltråd. Lav evt. flere reder i forskellige størrelser. Pynt dem med chokoladeæg eller udpustede æg.


Lav en fin påskekrans af skovens grønne attributter. Placer den på midten af bordet som den er, eller stil et fint lys med glas om sig i midten.


Hold dit bord enkelt med de små detaljer. Stil små glasvaser- og flasker forskudt af hinanden med forårets blomster, og læg fine små påskeæg omkring som her.


Arrangér et sødt, lille tableau med naturlige materialer. Brug en primitiv lanterne, gåseæg og vibeæg. Lanternen laves således:
- Sav en firkantet træbund.
- Ret to renseribøjler ud, og klip dem over på midten med en bidetang.
- Bor 4 huller i træbunden, og lim renseribøjlernes 4 ender fast med trælim.
- Form en lampeskærm af hønsenet, og pres den ind foroven og forneden.
- Lav en ring af elefanttråd, og buk hønsenettets skarpe kanter omkring den foroven.
- Lav tre ringe mere, og pres dem under lanternen foroven og på midten for at stabilisere den.
- Klip toppen af den ene bøjle, og vikl de to bøjler sammen med elefanttråd. Stil et lys i midten.


Ægget er om noget i centrum i påskehøjtiden. Pynt derfor op med æg i alverdens yndige og kreative påskeklæder - som dx på billedet her hvor tre æg er blevet plantet til med de fineste, små forårsblomster.


Tag forårets grene med indenfor, og placer dem i en gammel krukke, vase eller kande, og pynt med enkelt påskepynt som her.


Giv dit bord et grønt pust, og placer planter på bordet med sækkelærred omkring for et råt look. Læg evt. et stort eller flere små æg i midten, så det forestiller små fuglereder.


Gamle sandstenskrukker er moderne og kan sagtens bruges indenfor. Her har vi pyntet en sandstenskrukke med grene af hængebirk formet som en rede og bundet sammen med vindseltråd. I reden ligger mos og forskellige udpustede æg.


Farvede æg er for de fleste et sjovt indslag i påsken, men har du prøvet at farve dine æg med naturlige ingredienser som frugt og grøntsager? Se hvordan du gør her!