Aftensmad

Frikadeller med and

Frikadeller med and er en meget delikat variation over de klassiske frikadeller, som enhver ved hører et ægte julebord til.
af Anna Hedegaard 14.11.2008 Foto: Jakob Valling/valling.com
Frikadeller med and

Frikadeller hører sig til på ethvert julebord med respekt for sig selv. Og hvem elsker ikke de klassiske frikadeller.

Du har selvfølgelig en opskrift på klassiske frikadeller, som du altid bruger, fordi du ved, det giver de perfekte frikadeller.

Her får du en skøn opskrift på en ny variation af velkendte klassiker, frikadeller med and og masser af krydderier, der nok skal sætte skub i julestemningen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Disse frikadeller med and får følgeskab af en lækker auberginecreme, men du kan selvfølgelig også bare servere dine frikadeller til julefrokosten, som de er.

Serveringsforslag: Opskrift på cremet stuvet hvidkål

FRIKADELLER MED AND

Ca. 50 frikadeller

Det skal du bruge til dine frikadeller
1,2 kg andekød (lårkød med fedt og skind)
25 g salt
100 g hvedemel
100 g kartoffelmel
2 æg
2 ½ dl mælk
1 tsk hele korianderfrø
1 tsk hele kardemommekapsler
½ tsk hele nelliker
25 g pecannødder
50 g syltet ingefær
50 g frosne tyttebær, hele
25 g græskarkerner
½ tsk stødt muskatnød
½ tsk stødt cayennepeber
½ tsk stødt allehånde
Olie til stegning

Prøv også: Salat med and og balsamicoeddike

Er det dig, der står for anden juleaften? Her får du en skudsikker opskrift på julens bedste andesteg

Sådan laver du frikadeller med and
Hak din and med skind på i kødhakkemaskine. Rør det sejt med salt. Kom farsen i en skål og tilsæt begge slags mel, derefter æg og til sidst mælk.

Knus korianderfrø, kardemommekapsler og nelliker i en morter og saml skallerne op. Hak pecannødderne groft og den syltede ingefær fint. Rør alle krydderierne, pecannødder, græskarkerner, ingefær og tyttebær i farsen.

Lad farsen til frikadeller hvile en times tid i køleskabet. Form til små frikadeller og steg dem i olie.

AUBERGINECREME

Det skal du bruge
3 store auberginer
Olivenolie
5 fed hvidløg
2 skalotteløg
100 g flødeost naturel
Salt og peber
2 forårsløg til pynt

Sådan gør du
Vask auberginerne og smør dem med olie. Bag dem i ovnen i 60-90 minutter ved 170 grader. Afkøl dem let.

Halver dem på langs og skrab kødet ud. Hak kødet groft med en kniv. Hak hvidløg og skalotteløg fint og sauter i olivenolie.

Tilsæt auberginekødet og lad det simre i cirka 10 minutter. Tilsæt flødeost og smag til med salt og peber.

Server de varme frikadeller med lun auberginecreme og pynt med forårsløg.

Du kan selvfølgelig også servere dine frikadeller lidt mere traditionelt sammen med kartofler og brun sovs eller frikadeller med stuvet hvidkål.