Brød & Boller

Baguettes med rosmarin

Lækre baguettes til forret eller suppe
af Caroline Hofberg 27.01.2010 Foto: Tia Borgsmidt/Linnea Press

14 stk.:

  • 50 g gær
  • 5 dl vand
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. salt
  • 3 spsk. frisk rosmarin, hakket
  • 2 spsk. flydende honning
  • Ca. 12 dl sigtet speltmel

Smuldr gæren i en skål. Rør den ud i håndvarmt vand. Tilsæt olivenolie, salt, rosmarin, honning og mel. Ælt grundigt sammen til en smidig dej. Lad dejen hæve tildækket i ca. 40 minutter.

Strø lidt mel på køkkenbordet, og tag dejen op, men ælt den ikke. Del dejen i 14 stykker. Form dem til baguettes, ca. 25 cm lange.

Læg brødene på bageplader dækket med bagepapir, og lad dem hæve tildækket ca. 30 minutter. Tænd ovnen på 250°. Bag brødene i midten af ovnen ca. 12 minutter.