Brød & Boller
Brød & Boller
Focaccia med rosmarin
Friske krydderurter kan give brød et frisk pift, hvad enten de bages ind eller drysses ovenpå. Her får du vores opskrift på skønne focacciabrød med rosmarin
Af Mai Knauer
20.05.2020
Foto Columbus Leth
12 personer
- 4 dl koldt vand
- 1 tsk. salt
- 25 g gær
- 200 g durummel
- 50 g speltmel
- 300 g hvedemel
- 1 håndfuld frisk rosmarin
- ½ spsk. flagesalt
- ½ dl olivenolie
Sådan laver du focaccia med rosmarin
- Kom vand, salt og gær i en skål, og pisk det godt igennem, til alt er opløst.
- Tilsæt durum- og speltmel, og rør til en ensartet konsistens – gerne i en røremaskine.
- Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, og rør dejen godt sammen. Den skal være blød og fugtig.
- Kom dejen i springform, Ø 28 cm, beklædt med bagepapir.
- Klip små buketter af rosmaringrene, og fordel dem ned i dejen.
- Lad dejen hæve i køleskabet natten over.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- Drys med flagesalt, og bag brødet i ovnen ved 225° i ca. 25 minutter, til det er gennembagt.
- Tag brødet ud af ovnen, og dryp med olivenolie inden servering.