Brød

Hurtige sesamsnacks med auberginedip

Sesamsnack med auberginedip er den perfekte appetizer, når det både skal smage godt og gå lidt stærkt.
af Morten Schou. Foto: Stine Christiansen 16.08.2022
sesamsnack-dip-aubergine

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Nemme sesamknækbrød med auberginedip

4 personer

SESAMKNÆKBRØD:

  • 2 dl æggehvider
  • 1 dl ølandshvedemel
  • 10 g sesamfrø
  • Havsalt

AUBERGINEDIP:

  • 2 auberginer
  • 1 spsk. tahin (sesampasta)
  • 1½ tsk. stødt koriander
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 limefrugt (eller citron)
  • Salt

​TIL SERVERING:

  • Olivenolie
  • 1 håndfuld frisk koriander

SESAMKNÆKBRØD:

  1. Pisk æggehvider og mel til en flydende dej med en elpisker (dejen skal have konsistens som pandekagedej).
  2. Smør dejen tyndt ud på bagepapir, drys med sesam og salt, og bag knækbrødene gyldne og sprøde i ovnen ved 180˚. De skal have ca. 10-15 minutter, men bagetiden afhænger af tykkelsen.

AUBERGINEDIP:

  1. Prik auberginerne med en urtekniv, og bag dem møre i ovnen ved 180˚ i ca. 45 minutter (de kan også grilles, og så vil dippen få et mere intenst smagsudtryk).
  2. Køl auberginerne af, halvér dem, og skrab kødet ud med en ske.
  3. Blend kødet med en stavblender sammen med tahin, koriander og spidskommen.
  4. Smag til med limesaft (eller citronsaft) og salt.

SERVERING:

Anret auberginedip i en skål, dryp gavmildt med olivenolie, drys med frisk koriander, og servér straks med sesamknækbrød til.

TIp: Drys evt. også dippen med lidt ristede kerner og fintrevet citronskal inden servering.

sesam_knaekbroed_med_dip_gaestemad_snacks