Brød & Boller
Brød
Hurtige sesamsnacks med auberginedip
Sesamsnack med auberginedip er den perfekte appetizer, når det både skal smage godt og gå lidt stærkt.
af Morten Schou. Foto: Stine Christiansen
16.08.2022
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Nemme sesamknækbrød med auberginedip
4 personer
SESAMKNÆKBRØD:
- 2 dl æggehvider
- 1 dl ølandshvedemel
- 10 g sesamfrø
- Havsalt
AUBERGINEDIP:
- 2 auberginer
- 1 spsk. tahin (sesampasta)
- 1½ tsk. stødt koriander
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 limefrugt (eller citron)
- Salt
TIL SERVERING:
- Olivenolie
- 1 håndfuld frisk koriander
SESAMKNÆKBRØD:
- Pisk æggehvider og mel til en flydende dej med en elpisker (dejen skal have konsistens som pandekagedej).
- Smør dejen tyndt ud på bagepapir, drys med sesam og salt, og bag knækbrødene gyldne og sprøde i ovnen ved 180˚. De skal have ca. 10-15 minutter, men bagetiden afhænger af tykkelsen.
AUBERGINEDIP:
- Prik auberginerne med en urtekniv, og bag dem møre i ovnen ved 180˚ i ca. 45 minutter (de kan også grilles, og så vil dippen få et mere intenst smagsudtryk).
- Køl auberginerne af, halvér dem, og skrab kødet ud med en ske.
- Blend kødet med en stavblender sammen med tahin, koriander og spidskommen.
- Smag til med limesaft (eller citronsaft) og salt.
SERVERING:
Anret auberginedip i en skål, dryp gavmildt med olivenolie, drys med frisk koriander, og servér straks med sesamknækbrød til.
TIp: Drys evt. også dippen med lidt ristede kerner og fintrevet citronskal inden servering.