Kille Ennas naan
(8-9 fladbrød)
20 g gær
1 tsk lyst rørsukker
½ dl lunkent vand
1½ dl varm sødmælk
1 dl yoghurt naturel 3,5 pct.
40 g smeltet smør (gem ½ tsk)
425-450 g hvedemel, sigtet
½ tsk bagepulver
1 tsk fint havsalt
Udblød gær, sukker og lunkent vand i en skål i 5 min. Hæld gærblandingen i en røremaskine eller i en skål. Tilsæt resten af ingredienserne.
Ælt dejen i 5-10 min. på røremasikne eller med elmikser indtil den er smidig og elastisk. Den må gerne klistre lidt, men dejen skal kunne komme af dejkrogen uden frustrationer. Læg dejen i en skål, der er smurt med lidt smør (½ tsk) og læg et fugtigt viskestykke over. Lad dejen trække et lunt sted i 1 time eller indtil den har dobbelt størrelse.
Læg en keramisk bagesten* i bunden af ovnen og sæt temperaturen på 250°.
Del dejen i 8-9 klumper a ca. 90 g, ælt og form dem til boller. Læg dem op på en bordplade eller en plade, der er drysset med mel. Læg et fugtigt viskestykke over og lad dem hvile i 20-40 min. Bollerne skal lige hæve lidt op igen.
Strø bordet rigeligt med mel og pres/klap forsigtigt dejen flad med fingerspidserne. Prik hele vejen rundt med fingerspidserne ca. 1 cm inde i dejen. Tag dejen op og stræk forsigtigt i dejen (dette foregår i luften) indtil den bliver tyndere og tyndere, men ikke går i stykker. Den skal være ca. 15 cm i diameter. Vær opmærksom på at dejen skal være lidt tykkere ved kanten end i midten. Læg dejen på en træspartel eller et andet brugbart materiale. Skub brødene ud på den varme bagesten og bag dem, indtil de er let gyldne. Det tager højst 3-4 min. alt efter hvilken ovn man ejer. De skal kun lige have en anelse farve på kroppen.
* Det er bedst at bruge en bagesten. Terrakotta¬stenplader kan købes hos isenkræmmeren.