Brød & Boller

Lækkert brydebrød med mysli

Brydebrød er både dekorativt og nemt at lave - du variere brydebrødet på mange måder og med forskelligt mel, gryn, frø og kerner. Få her opskriften på brydebrød med mysli, og se vores trin for trin!
af Camilla Zarah Lawes 29.05.2017 Foto: Betina Hastoft.

Brydebrød er så let at lave og pynter på ethvert bord. Dette flotte brydebrød er fyldt med lækker mysli og gør sig godt på både morgenbordet, i madpakken eller måske til eftermiddagskaffen med smør på. 

Prøv også: Sommerens bedste iskaffe

Brydebrød med mysli

Tid: 30 minutter. Hævetid: 45 minutter. Bagetid: 30 minutter. Antal boller: 18 stk.

  • 25 g gær
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk akaciehonning
  • 4 dl koldt vand
  • 2 dl kærnemælk
  • 200 g mysli (se også “Tips” herunder)
  • 200 g fuldkornsmel
  • ca. 500-600 g hvedemel
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 æg til pensling
  • en lille bradepande (ca. 20 x 30 cm)
  • bagepapir

DIY: Bind en romantisk krans

Drys:

  • 2 spsk solsikkekerner
  • 2 spsk græskarkerner
  • 1 spsk birkes
  • 2 spsk havregryn 

Brydebrød - trin for trin:  

Klik dig igennem galleriet herunder og få en trin-for-trin guide til, hvordan du laver det lækre brydebrød.  

Flere gode bagetips:

  • Bradepander og bageforme i forskellige størrelser og udformninger er nyttigt basisudstyr, hvis du er glad for at bage.
  • Beklæd gerne bradepander og forme med bagepapir i stedet for at smøre dem. Klip evt. et stykke til bunden, og klip brede strimler til kanterne, som du klæber fast med lidt vand.
  • Tjek, at brøddejen er æltet nok: Tag et stykke dej, og stræk det helt ud, til det bliver næsten gennemsigtigt uden at gå i stykker – så er dejen godt æltet. Hvis dejen derimod går i stykker, når den strækkes, skal den æltes i længere tid. Sæt bollerne tæt ved siden af hinanden i bradepanden, så de vokser helt sammen, når de bages i ovnen. Så får du et flot brydebrød, hvor man nemt kan vriste en bolle fri. 

Kage: Sommerens bedste jordbærtærte