Brød

Rugbrødschips med blomkålsdip og spicy kålrabicreme

Rugbrødschips med blomkålsdip og spicy kålrabicreme kan sagtens erstatte den traditionelle forret - især hvis man gerne vil have en afslappet stemning omkring bordet.
af Trine Hahnemann / Foto: Lars Ranek 12.12.2016
Rugbrødschips med blomkålsdip og kålrabicreme

Vil du skifte den traditionelle forret ud med noget lidt mere uformelt, så er denne opskrift på rugbrødschips med blomkålsdip og spicy kålrabicreme helt perfekt. Ved at servere dip og rugbrødschips midt på bordet føler gæsterne ikke, at der skal spises op, og samtidig bliver der en mere uhøjtidelig stemning, hvor snakken kan gå på kryds og tværs.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tip! Brug dette rugbrød til dine rugbrødschips

Rugbrødschips med blomkålsdip og spicy kålrabicreme

6 personer

Det skal du bruge

Rugbrødschips:

  • 4 skiver rugbrød
  • 1-2 spsk. smør

Blomkålsdip:

  • 1 blomkålshoved
  • 2 spsk. olivenolie
  • 6 spsk. hakket frisk koriander
  • Salt og friskkværnet peber

Kålrabicreme:

  • 300 g kålrabi
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 fed hakket hvidløg
  • 1 hakket rød chili
  • 1 tsk. tørret koriander
  • 2-3 spsk. limesaft

Rugbrødschips:

  • 4 skiver rugbrød
  • 1-2 spsk. smør

Sådan laver du rugbrødschips med blomkålsdip og spicy kålrabicreme

  1. Rugbrødschips: Steg rugbrødet i smørret på en pande på begge sider til det er sprødt og gyldent. Bræk det over i mindre stykker og servér.
  2. Blomkålsdip: Skær blomkålen med stok ud i grove tern, sautér den i olien i nogle minutter og drys med salt og peber. Læg låg på og lad det dampe under låg i 10 minutter. Køl blomkålen ned, blend den med den friske koriander og smag til med salt og peber.
  3. Kålrabidip: Skræl kålrabien og skær den i tern. Sauter den i olien sammen hvidløget og chilien, læg låg på, og lad det koge i egen væde i 15 minutter ved svag varme. Blend og smag til med salt, peber og limesaft.

Se også: 10 nemme forretter