Desserter og kager

3 eksotiske caketails: Servér kager med Piña Colada, Mojito og Gin Hass

Hvorfor vælge mellem kage og cocktails, når du kan få det hele i én stor, lækker caketail? Her får du tre bud på eksotiske kager inspireret af Piña Colada, Mojito og Gin Hass.
Annonce for Kop & Kande 19.04.2022

Er du typen, der elsker cocktails lige så meget som kage? Så er du kommet til det helt rette sted.

Med disse caketails får du nemlig det bedste fra begge verdener: Kagens sødme kombineret med cocktailens eksotiske smag. Så kast dig ud i en Piña Colada moussekage, en Mojito cheesecake eller eksotiske Gin Hass cupcakes, og nyd de berusende bidder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på Piña Colada moussekage

Med sin smag af ananas og kokos sender Piña Coladaen tankerne i retning af palmestrande og solnedgange i det Caribiske øhav. Denne lækre moussekage i smuk form er baseret på det bedste fra cocktailen med en bund af kokosmakron, fyld af ananascurd og kokosmousse og en smuk, hvid chokoladeglace. Den er pyntet med tørrede ananasblomster for et forførende, eksotisk look.

Ingredienser til Piña Colada moussekage:

Kokosmakronbund:

  • 100 g mandler
  • 4 g kokos
  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker

Ananascurd:

  • 150 g ananas
  • 1 citron
  • 2 blade husblas
  • 120 g rørsukker
  • 2 æg
  • 40 g smør

Kokosmousse:

  • 1 dl kokosmælk fra dåse
  • 0,5 dl lys rom
  • 100 g sukker
  • 1 citron (kun skal)
  • 1 vaniljestang
  • 5 blade husblas
  • 5 dl fløde

Glaze:

  • 4 blade husblas
  • 200 g sukker
  • 40 g glukosesirup
  • 1,75 dl sødmælk
  • 200 g hvid chokolade
  • Gul pastafarve
  • Evt. guldstøv

Sådan laver du Piña Colada moussekage:

Kokosmakronbund:

  1. Tænd ovnen på 170°.
  2. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukker lidt ad gangen. Pisk til marengsen er sej, og sukkeret er opløst.
  3. Blend mandler og kokos, og vend det forsigtigt i marengsen.
  4. Fordel dejen på bagepapir, så det cirka passer som bund i formen. Den kan sagtens skæres til efter bagning. Lav gerne et lag på 1-2 cm i højden.
  5. Bag bunden i ovnen i 20 min. Når den er afkølet, skæres den til, så den passer i silikoneformen. Lad gerne bagepapiret sidde på.

Ananascurd:

  1. Læg husblas i koldt vand.
  2. Skær ananas i små tern, og kog den med saft og skal fra citronen samt det halve af sukkeret.
  3. Pisk æg og resten af sukkeret luftigt.
  4. Når ananasternene er bløde, blendes de og sies ned i æggemassen. Vend det godt sammen, og hæld det tilbage i gryden. Varm op under omrøring, til massen er 65°. Tag gryden af varmen.
  5. Pres husblassen fri for vand, og tilsæt til den varme curd. Tilsæt herefter smørret, og rør godt rundt, til det er smeltet. Lad curden køle ned, og fordel den på kokosmakronbunden. Frys bunden med ananascurd.

Kokosmousse:

  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  2. Læg husblas i koldt vand.
  3. Kom kokosmælk, lys rom, sukker, revet citronskal og den tomme vaniljestang i en gryde. Kog blandingen op, til sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen.
  4. Pres husblassen fri for vand, og smelt den i kokosblandingen.
  5. Pisk fløden til blødt skum. Det må gerne være lidt flydende.
  6. Når kokosblandingen er afkølet, tilsættes lidt flødeskum ad gangen, til det hele er blandet.
  7. Hæld kokosmoussen i silikoneformen, og lad den sætte sig en smule.
  8. Kom den frosne kokosmakronbund med ananascurd i formen med bagepapiret opad. Herefter kan bagepapiret nemt fjernes.
  9. Frys kagen, til den er helt frossen.

Glace:

  1. Læg husblas i koldt vand.
  2. Kog sukker, glukosesirup og sødmælk op under omrøring, indtil sukkeret er smeltet. Tag gryden af varmen.
  3. Pres husblassen fri for vand, og smelt det i den varme mælke-/sukkerblanding.
  4. Hak chokoladen, og kom den i en høj beholder.
  5. Hæld mælk-/sukkerblandingen over chokoladen. Tilsæt pastafarve.
  6. Før forsigtigt en stavblender i blandingen, og blend til glacen er jævn. Det er vigtigt, at stavblenderen er nede i glacen hele tiden, så der ikke kommer for mange luftbobler. Tag forsigtigt blenderen op, og dæk glacen med husholdningsfilm, så det rører glacen.
  7. Når glacen er 32°, hældes den over den helt frosne kage.

Tip: Pynt kagen med smukke ananasblomster: Bag ananasskiver i mikroovnen i 1-2 min, til de er bløde. Placer dem i en halvkuglesilikoneform (eller muffinforme) og bag dem i ovnen ved ca. 100 grader, til de er gyldne. Det tager ca. 4 timer. Placer 3 krymmel-guldkugler i midten.

Opskrift på Mojito cheesecake

Spred god stemning med denne fusion af amerikansk cheesecake og cubansk Mojito. De smukke limehalvkugler med et touch af rom og mynte samt de friske mynteblade giver perfekt modspil til cheesecakens søde ostefyld og sprøde kiksebund.

Find opskriften her

Opskrift på Gin Hass cupcakes

Gin Hass er opfundet af den danske bartender, Kim Hass, og har hurtigt taget Danmark med storm. Opskriften er simpel – gin, mangosirup, lime og lemonsodavand – men nogle gange er det enkle bare bedst. Disse Gin Hass-inspirerede cupcakes bygger på en hvid chokoladekage med en halvcirkel af mangocurd i midten og toppet med en blød, hvid chokoladecreme.

GODT INDHOLD ER ESSENSEN

Hvis du elsker hverdagens små lykkeglimt, vil du med garanti elske ESSENS – Kop & Kandes magasin. Magasinet udspringer af den mangeårige passion for køkken, bord og gaver. Her deles flittigt ud af den stolte faglighed, smagfulde opskrifter og glæden ved gode produkter til hjemmet, der gør hverdagen både sjovere og nemmere. Magasinet sendes med alle ordrer på kop-kande.dk og kan også hentes gratis i kædens mere end 100 butikker.

Find udstyr til alle cocktailkagerne her.