Desserter og kager

6 desserter med yoghurt

Yoghurt egner sig til meget mere end blot at blive spist med mysli på om morgenen. Brug den fx som syrlig smagsgiver i dine desserter. Vi har samlet 6 hvide desserter med yoghurten i fokus lige her!
af Katharina Schüler / Foto: Anders Schønnemann 19.03.2015
6 hvide desserter

Vi kan takke nomaderne for, at vi i Danmark kender til yoghurten, efter de bragte den med sig på deres lange vandringer. Yoghurten dukkede allerede op i Vesten omkring år 1542, hvor den især blev anvendt som medicinsk middel.

FÅ MERE INSPIRATION TIL DESSERTEN MED MAD & BOLIG!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Man har gennem tiderne været opmærksom på yoghurtens helbredende egenskaber og har blandt andet brugt den mod lidelser såsom maveonde. Men det var nok nærmere yoghurtens gode, syrlige smag fremfor dens medicinske egenskaber, der gjorde, at den blev populær blandt danskerne.

Inspiration: Opskrifter med hvid chokolade

Yoghurten er i mange år blevet brugt som morgenmadsprodukt og er især en populær spise på caféer, hvor den bliver serveret med mysli på toppen. Men med sin fine syrlighed har yoghurten også fået tilsneget sig en plads i det søde køkken, hvor den formår at give de ellers så søde desserter et dejligt strejf af friskhed.

Prøv også: Panna cotta med acai

Vi har brugt den syrlige yoghurt i 6 hvide desserter. Find opskrifterne i galleriet nedenfor:

Kilde: Arla.dk