Desserter og kager

Arabiske daddelkager med syllabub

Dadler i kage gør smagen ekstra lækker. Prøv denne lækre opskrift på arabiske kager med syllabub. Kagerne bliver også kaldt batheeth.
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft 8.11.2013

Overrask dine gæster med lækre arabiske kager tilsat krydderi og dadler. Vi er blevet inspireret af det arabiske køkken og har fundet denne lækre opskrift på arabiske kager med syllabub.

Syllabub er oprindelig en engelsk dessert, som stammer fra 1600-tallet. Desserten er meget sød og skal derfor anrettes i små portioner.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Elsker du chokolade? Få ti opskrifter på chokoladekage her.

Ingredienser til arabiske kager:

Opskriften giver cirka 50 stk. og er til 6 personer
100 g smør
½ tsk. Muskat
½ tsk. Kanel
200 g hvedemel
600 g medjool-dadler
150 g mørk chokolade
Ingredienser til syllabub:
50 g sukker
2 spsk. appelsinsaft
3 spsk. Cointreau
5 dl piskefløde
1 økologisk appelsin
2 Sharonfrugter

Prøv også denne lækre opskrift på sorbet med hindbær, vanilje og peber.

Sådan laver du arabiske kager:

Smelt smørret og rør krydderierne i. Brun melet i en tykbundet gryde, til det bliver lysebrunt. Hak dadlerne og blend dem sammen med melet og smørblandingen i en foodprocessor, til det bliver til en ensartet dej.

Når dejen er afkølet, rulles dejen ud på et melstrøget bord. Udstik dejen med en udstikker i den facon, du
ønsker, og læg kagerne på en bageplade med bagepapir.

Smelt chokolade over vandbad.

Pynt kagerne med smeltet chokolade.

Sådan laver du syllabub:

Hæld sukker i en stor skål med appelsinsaft og Cointreau. Tilsæt fløden. Pisk forsigtigt flødeblandingen til det bliver en blød og luftig creme. Hæld cremen i seks afkølede glas, og sæt dem på køl, til de skal serveres. Pynt med revet appelsinskal. Server med daddelkager og sharonfrugter skåret i både.

Server god stærk kaffe til kagerne.

Læs også: Kaffe - skønne bønner.