Desserter
Desserter og kager
Cheesecake med jordbær
Lækker sprød og blød cheesecake – helt uden brug af ovn.
af Camilla Zarah Lawes / Foto: Columbus Leth
1.07.2009
Vi kan vist alle blive enige om, at cheesecake er skønt. Og jordbær, mums! Så kombinationen af jordbær og cheesecake i denne opskrift må da give den ultimative kage.
Cheesecake med jordbær skal ikke bages, men den skal have mindst 4 timer i køleskabet for at kunne nå at sætte sig. Du kan derfor med fordel lave cheesecake med jordbær, dagen før den skal serveres.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også denne cheesecake med appelsin!
Opskrift på cheesecake med jordbær
Det skal du bruge for at lave cheesecake med jordbær
Bund:
- 150 g Digestivekiks
- 1 spsk. rørsukker
- 60 g smeltet smør
Ostefyld:
- 200 g Philadelphia-smøreost
- 2 æggeblommer (1 bæger pasteuriseret)
- 100 g rørsukker
- Korn af ½ god vaniljestang
- 200 ml græsk yoghurt 10 %
- 7 blade husblas
- 3 æggehvider (2 bægre pasteuriserede)
- 2 dl piskefløde
Pynt:
- 500 g jordbær, skyllede og delt i halve med top
Sådan laver du cheesecake med jordbær
- Bund: Blend kiksene helt fint med sukkeret; tilsæt smørret, og kør det godt igennem.
- Tryk kiksemassen ud i en 20 cm stor springform foret med husholdningsfilm. Stil bunden på køl, mens du rører fyldet sammen.
- Ostefyld: Rør flødeosten sammen med rørsukker og æggeblommer til en cremet masse. Tilsæt vaniljekorn og yoghurt.
- Udblød husblassen i koldt vand i ca. 5 minutter. Tag den op af vandet, vrid den let, og lad den forsigtigt smelte over vandbad. Lad den køle af, og pisk den i cremen.
- Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i cremen. Pisk fløden stiv, og vend den i cremen til sidst.
- Fordel cremen over bunden, luk plastikfilm over din cheesecake, og stil den i køleskabet i 4 timer. Tag den stivnede cheesecake ud af formen, og pynt med halve jordbær.
- Server cheesecake med jordbær som afslutningen på en skøn sommermiddag på terrassen en lun sommeraften.