Desserter og kager

Chokoladeis med brombær

Denne chokoladeis med brombær er en rigtig luksusdessert på en dejlig sommerdag.
af Mikkel karstad, Foto: Lars Ranek 6.06.2011
Chokoladeis med brombær - chokolade is

Godt nyt til alle dem, der aldrig rigtig kan vælge mellem chokoladeis og bæris. Denne hjemmelavede is har nemlig begge dele, og det er næsten helt utroligt, som de to ting klæder hinanden i smag. Den søde og intense chokoladesmag får nemlig et dejligt syrligt modspil fra de friske brombær. Kan du på ingen måde få fat på friske brombær, så fås de også på frost i velassorterede supermarkeder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Chokoladeis med browniestykker

Chokoladeis med brombær

ca. 10 personer

Det skal du bruge til chokoladeis med brombær:

  • 1 l kaffefløde (el. ½ l sødmælk og ½ l piskefløde)
  • 8 pasteuriserede
  • æggeblommer
  • 225 g sukker
  • 250 g mørk chokolade
  • 200 g friske brombær
  • 50 g sukker

Prøv også: Små figentærter

Sådan laver du chokoladeis med brombær:

  1. Læg brombærrene i en skål og drys dem med sukker. Lad bærrene stå og trække 20-30 min.
  2. Hak chokoladen fint og hæld den op i en skål.
  3. Bring fløden i kog og pisk imens æggeblommerne luftige og hvide med sukkeret. Hæld forsigtigt den varme
  4. fløde i æggemassen mens du pisker kraftigt. Hæld massen tilbage i gryden og varm den forsigtigt op, mens du rører i den, indtil den tykner (legerer). Ismassen skal op til ca. 80°, men den må ikke koge.
  5. Hæld den varme ismasse hen over den hakkede chokolade og pisk godt igennem, til du har en helt glat og ensartet creme.
  6. Stil ismassen i køleskabet og lad den køle helt af. Hæld den kolde chokoladecreme i en ismaskine og kør den, til isen er let cremet og frossen.
  7. Hæld isen i en skål og vend de sukrede brombær med tilhørende væde i chokoladeisen. Sæt så skålen i fryseren igen, så isen kan fryse helt.
  8. Server isen i en skål eller dyb tallerken.

TIP! Chokoladeis kan holde sin dejlige bløde konsistens 3-4 dage. Herefter begynder den at blive hård og få store iskrystaller.

Tegn abonnement på Mad & Bolig her