Grønt

Brombær

Brombær vokser vildt i Danmark og smager fantastisk direkte fra busken, men pas på, brombærbusken passer godt på sine bær med mange stikkende torne.
af Redaktionen, Foto: John Bendtsen 23.07.2012

Brombær smager fantastisk, som de er direkte fra busken, i fyldige tærter eller en dejlig, mørk brombærmarmelade. Derudover bruges brombær også til vin, likør og snaps.

Opskrifter med brombær

Chokoladeis med brombær

Frangipane med brombær

Varm chokolade med brombær

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Æbletærte Pandowty style

Brombær er i familie med hindbær, boysenbær, multebær og mange andre bær, der alle ligner hinanden meget.

Brombær vokser vildt i alle danske skove. Brombærbuskene er tornede, så hav lange ærmer og havehandsker på, når du plukker dem.

Vidste du…
At brombær ikke kun er sorte, men også kan være vinrøde og hvidgule?

Opbevaring
Brombær kan holde sig et par dage i køleskab, og ellers kan de fryses.

Sæson
August-september