Creme brulee med ananassalat
Creme Brulee er måske en af de mest klassiske desserter i det franske køkken
Ingredienser til Creme Brulee
(4 personer)
Creme brulee:
5 dl piskefløde
1 vaniljestang
7 æggeblommer
100 g sukker
4 spsk rørsukker
Ananas med myntesukker og passionsfrugter:
1 ananas
2 passionsfrugter
1 bdt. mynte
1 dl rørsukker
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan laver du Creme brulee: Tænd ovnen på 200°. Hæld fløden i en gryde. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud med bagsiden af en kniv. Læg vaniljekorn og stang i fløden. Varm fløden op til kogepunktet og tag gryden af varmen før det koger. Pisk æggeblommer og sukker til det er lyst og cremet. Hæld fløden i æggesnapsen lidt efter lidt mens der piskes. Hæld cremen tilbage i gryden og varm op ved svag varme. Rør i cremen i ca. 10 min. til den tykner. Cremen skal være så tyk, at den klæber til bagsiden af en ske. Hæld cremen i små portionsforme. Sæt portionsformene i en bradepande med iskoldt vand. Vandet skal nå halvvejs op ad portionsformene. Bag cremen i 18-20 min. til cremen trækker skind. Den er flydende nedenunder. Sæt formene på køl i mindst 4 timer.
Drys hver form jævnt med 1 spsk rørsukker og karamelliser cremen med en gasbrænder.
Vi har brugt Dremel Versaflame til vores Creme brulee.
Ananassalat: Skær top og bund af ananassen. Fjern skrællen med en skarp kniv hele vejen rundt, sørg for at alle de brune 'øjne' bliver skåret væk. Skær herefter ananassen i tynde skiver på den lange led hele
vejen rundt så stokken er tilbage. Skær ananasskiverne i fine stykker. Pres passionsfrugterne udover og rør rundt.
Læg myntebladene i en morter og hæld rørsukker ved. Stød mynte og sukker sammen indtil alle bladene er væk, og sukkeret er blevet helt grønt.
Hæld myntesukkeret over ananassalaten lige før servering.