Crème brûlée med lakrids og hindbær
6 personer
2½ dl mælk
2½ dl piskefløde
60 g sukker
½ spsk pulver af lakrids
salt efter smag
4 æggeblommer
friske hindbær
sukker
Dag 1: Kog mælk, fløde og sukker op. Drys lakridspulver og salt i. Lad blandingen afkøle til ca. 50°. Rør æggeblommer i, og lad blandingen stå natten over.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Dag 2: Hæld blandingen op i ovnfaste forme, og sæt dem i en dyb ovnplade. Hæld ca. 1 cm vand i bunden af pladen, og dæk formene omhyggeligt til, så de bliver helt tætte. Bag dem på nederste rille ved 100° i en time - eller til crème brûléen er stivnet. Tag dem ud, og lad dem køle af. Drys sukker på, og brænd overfladen med en crème brûlée-brænder. Server med friske hindbær rørt med lidt sukker.
Opskriften på crème brûlée med lakrids er fra Martin Jörgensen fra den svenske Lakritsfabrikken.se, hvis produkter nu også forhandles i Danmark.
Andre opskrifter på crème brûlée
Klassisk crème brûlée
Crème brûlée med rabarber
Crème brûlée fra Hotel Brøndum i Skagen