Desserter og kager

Crumble med nødder og pære

Server din crumble lun med vaniljecreme til - så bliver det næsten ikke bedre.
af Carsten Kyster, Camille Zarah Lawes, Susanne Palmqvist. Foto: Columbus Leth, Lars Ranek, Maria P, Anders Schønnemann. 20.09.2013
Crumble med nødder og pære

Rumble med tre slags nødder, pære og vaniljecreme - det skal du bruge:

4 personer

75 g sukker ,
75 g blødt smør
75 g mel
75 g blandede nødder, fx mandler, hasselnødder og valnødder
4 pærer

Vaniljecreme:
2 dl fløde, 38 pct.
1 spsk flormelis
2 tsk vaniljesukker

Prøv også vores opskrift på en sundere chokoladekage med ricotta og salat af æble - få den her

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Crumble - sådan gør du:
Hæld sukker, smør og mel i en skål, og rør det godt sammen. Hak de forskellige nødder groft, bland dem i en skål, og vend dem i crumbledejen. Halver pærerne, og fjern kernehuset. Læg pærerne i et ildfast fad, og fordel crumbledejen over. Bag desserten i ovnen ved 200° i 10-15 min., indtil den er gylden.

Vaniljecreme:
Pisk fløde, flormelis og vaniljesukker sammen. Server den varme pærecrumble med vaniljecreme til.

Tip til din crumble:
Du kan snildt erstatte pærerne med æbler eller blommer, og i stedet for cremen kan du servere en god vaniljeis til.

Er du helt vild med crumble? Få vores opskrift på crumble med hindbær og blåbær her