
Den lækreste matchais

Is
- 1 vaniljestang
- 3 æg
- 2 æggeblommer
- 2½ dl sukker
- 5 dl fløde
- 2 tsk. matchapulver
Kokosgranola
- ½ dl mandler
- 2 spsk. koldpresset kokosolie
- 1 dl havregryn
- 1 tsk. honning
- 1 spsk. tørrede tranebær
- 3 spsk. kokosflager
Chokoladesauce
- 100 g mørk chokolade, gerne med højt kakaoindhold
- ½ dl piskefløde
Sådan gør du
Matchais
-
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
-
Kom æg, æggeblommer, sukker og vanilje i en stålskål, og varm den op over vandbad, imens du pisker blandingen i 6-8 minutter, så den bliver tyk.
-
Fjern skålen fra vandbadet, og fortsæt med at piske i blandingen, til den er afkølet.
-
Pisk fløden til skum, og vend den forsigtigt i æggeblandingen.
-
Rør matchapulver i.
-
Hæld isblandingen i en fryseegnet beholder, og stil den i fryseren i mindst 6 timer.
-
Rør undervejs. Du kan også bruge en ismaskine.
Kokosgranola
-
Smut mandlerne, og skær dem i grove stykker.
-
Varm kokosolien forsigtigt op på en pande, og tilsæt mandler og havregryn.
-
Vend rundt i blandingen, så den bliver let gylden.
-
Tilsæt honning, og fortsæt med at røre rundt et øjeblik.
-
Tag panden af blusset.
-
Hak de tørrede tranebær, og kom dem og kokosflagerne i blandingen. Lad den køle af.
Chokoladesauce og servér.
-
Smelt chokolade og piskefløde i en gryde eller i mikroovnen, og rør den glat.
-
Tag isen ud af fryseren, og lav kugler af den.
-
Servér med chokoladesauce og kokosgranola på toppen.