Desserter og kager

"Den store Bagedyst": Mazariner med pistacie og kirsebær

Annemette fra ”Den store Bagedyst” har været i køkkenet igen for at bage lækre søde sager til Mad & Bolig – denne gang er det blevet til de fineste små mazariner med pistacie og kirsebær. Få opskriften her!
af Redaktionen / Foto: Privat 24.09.2013

Om de små mazarinkager siger Annemette:
-Jeg har valgt at lave disse kager, da de er små, delikate og lidt anderledes. De egner sig rigtigt godt til kaffen eller som en lille elegant dessert. Jeg synes, at man udviser lidt ekstra finesse, hvis man kan "hive den hjem" og lige gøre sig ekstra umage med pynten og præcisionen her.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

-Jeg synes rigtigt godt om kirsebær, specielt syltede i alle afskygninger, og de gør sig rigtigt godt sammen med pistaciemassen og den hvide chokolade. Man kan freestyle forholdsvis meget med denne opskrift. Prøv f.eks. at udskifte pistacienødderne med mandler og kirsebær med friske hindbær. Man kan også vælge at lave opskriften som en hel tærte i stedet for de små portionstærter. Mulighederne er mange, siger Annemette, som igen i aften skal kreere fine kager i "Den store Bagedyst".

Få også opskriften på Annemettes lækre æble/kanel muffins - klik her!

Opskrift på mazariner med pistacie og kirsebær
Severing: 12-15 stk
Sværhedsgrad: Medium
Arbejdstid: 45 min
Hviletid: 45 min
Bagetid: 15-20 min

Opskrift på mørdej:
200 g mel
100 g blødt smør
70 g flormelis
Et nip salt
1 æg

Fremgangsmåde:
Bland mel, flormelis, salt og smør til det minder om brødkrummer. Pisk ægget let sammen og kom det i blandingen. Saml nu dejen med hænderne. Stop så snart massen er ensartet og jævnt glat. Læg dejen i en pose og på køl i en halv time, inden den rulles ud. Udstik runde cirkler af ca. syv cm og fyld dem i små linseforme. Alternative kan du anvende en muffinsbageform. Trykkes godt fast langs kanterne.

Mazarinmasse
30 g usaltede pistacienødder, fint blendet
100 g marcipan
1 dl sukker
75 g smør, blødt
1 æg
1 spsk mel

Fyld
1 glas syltede kirsebær (Sellebergs er gode)

Følg Annemette Voss på Facebook!
Besøg Annemettes fine blog her!

Fremgangsmåde:
Ælt sukker, marcipan og de fint blendede pistacienødder sammen. Ælt dernæst det bløde smør i. Tilsæt ægget og melet. Sørg for at have en ensartet masse inden den fyldes i en engangs-sprøjtepose. Klip et hul på størrelse med en en-krone i posens ende. Fyld en lille smule mazarinmasse ned i de små mørdejsklædte linseforme. Læg to syltede kirsebær i hver form ovenpå mazarinmassen og fyld dernæst den resterende masse ovenpå. Stop en cm før kanten. Bag mazarinerne i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min, til de er gyldne. Tag dem ud og vend dem straks på hovedet ud på et stykke bagepapir, hvor de køler af.

Hvid chokoladecreme
1 blad husblas
100 g hvid chokolade
3 dl fløde

Fremgangsmåde:
Udblød husblas. Hak chokoladen. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den over den hakkede hvide chokolade. Rør rundt til al chokoladen er opløst. Tilsæt husblassen og rør til husblassen er opløst. Kom i en skål og dæk med til med husholdningsfilm. Sæt på køl til massen er helt kold. Når massen er kold piskes stiv med en el-pisker.

Pynt
Cremen fordeles oven på de små mazarintærter, hvorefter der pyntes med hakkede pistacenødder og frysetørrede kirsebær. Opbevares i køleskab.

Læs også: Annemette fra "Den store Bagedyst" giver dig en lækker opskrift på en kardemommekringle.