Desserter
Desserter og kager
Eksotisk passionsfrugt-is med kokos
Prøv denne eksotiske iskage med passionsfrugt og kokos, som smager af sydens sol.
af Betina Hastoft
2.05.2017
Eksotisk passionsfrugt-is med kokos
Antal: 12-16 stk.
Det skal du bruge for at lave eksotisk passionsfrugt-is med kokos
- Bund: 150 g kiks f.eks. Digestive og gerne de lidt grove
- 100 g kokosolie
- 50 g kokosmel
- 75 g ristede kokosflager
- Is: 100 g sukker
- 1 lille dåse kokosmælk ca. 160 ml
- 2 past. æggeblommer
- 1 økologisk lime
- 4 passionsfrugter
- 1 dåse kondenseret mælk
- ¼ l piskefløde
- Pynt:1-2 passionsfrugter og kokosflager
Sådan laver du eksotisk passionsfrugt-is med kokos
- Knus kiksene, smelt kokosolien og vend det sammen med kokosmel og ristede kokosflager.
- Beklæd en bageform, ca. 18 x 25 cm, med bagepapir eller husholdningsfilm.
- Pres kikseblandingen ned i formen og sæt den i køleskabet, til bunden er fast.
- Bring sukker og kokosmælk i kog og tag gryden af varmen.
- Pisk æggeblommerne i lidt ad gangen.
- Tilsæt revet limeskal og -saft samt saft fra passionsfrugterne.
- Pisk kondenseret mælk i cremen og sæt den koldt.
- Pisk imens fløden til luftig flødeskum og vend den i den kolde passionscreme.
- Hæld cremen ud på kiksebunden, dæk overfladen og sæt isen i fryseren, til den er fast – det tager 3-4 timer.
- Pynt isen med passionsfrugt og kokos, skær den i mindre stykker og servér