Desserter og kager

Frangipane med jordbær

Brug de lækre jordbær til at fremtrylle den lækreste frangipane, som både kan lyse op på en regnfuld sommerdag eller nydes på altanen under åben himmel og fuglefløjt.
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft 8.05.2014

Den franske frangipane er her fyldt op med jordbær, der både gør den frisk, lækker og ikke mindst smuk at se på. Skal du fremtrylle en lækker kage, så overrask de søde munde med denne jordbær-frangipane.

Vild med chokolade? Få ti lækre chokolade-opskrifter her!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Frangipane - det skal du bruge:

6 personer
100 g mandler
100 g hasselnødder
200 g blødt smør
200 g sukker
2 æg
evt. 1 tsk mørk rom
25 g hvedemel
ca. 250 g jordbær
Lidt smør og rasp til formene
Evt. vaniljeis eller mascarpone til servering

Lav en lækker cheesecake - få 6 opskrifter her!

Sådan laver du frangipane:

Tænd ovnen på 175°. Blend mandler og hasselnødder til fint mel. Pisk smør, sukker, æg og evt. rom sammen med elpisker. Vend nøddemel og hvedemel i dejen til sidst.

Nip jordbærrene, og skær dem i skiver. Smør 6 små tærteforme eller 1 stor tærteform med smør, og drys med lidt rasp. Hæld mandelcremen i formene, fordel jordbærskiverne ovenpå, og bag kagerne i ovnen i 10-15 minutter.

Lad kagerne afkøle på en rist, og vend dem først ud af formene, når de er helt kolde.
Server evt. kagerne med en skefuld god vaniljeis eller mascarpone rørt med lidt vanilje og fintrevet citronskal.

Få tips til at dyrke dine egne jordbær her!