Desserter og kager

Fransk chokolade-roulade

Den her chokolade-roulade med mascarponecreme er så skøn, at den står på Kongehusets julemenu. Få opskriften på den enestående franske chokolade-roulade her...
af Trine Hahnemann / Foto: Columbus Leth 10.12.2015
Opskrift på chokolade-roulade

Den franske chokolade-roulade Büche de Noël med fyld af mascarponecreme og overtræk af chokoladeganache hører fast hjemme på Kongehusets julemenu. Navnet betyder "juletræstamme", og derfor skal den flydende ganache gøres stribet med en gaffel for at imitere linjerne i bark. Resultatet er den lækreste chokolade-roulade, som sagtens kan nydes hele året rundt - prøv selv! Se også, hvilken type chokolade, der egner sig til chokolade-roulade

Opskrift på fransk chokolade-roulade

8 personerKage:
  • 6 æggeblommer
  • korn fra 1 vaniljestang
  • 175 g sukker
  • 50 g kakaopulver af god kvalitet
  • 1 knivspids salt
  • 5 æggehvider
  • smør til bradepanden
Karamel:
  • 150 g sukker
Mascarponecreme:
  • 350 g mascarpone
  • 6 spsk. piskefløde
  • 4 spsk. flormelis
  • korn fra 1 vaniljestang
Ganache:
  • 170 g chokolade mindst 60 %
  • 2 spsk. smør
  • 1½ dl piskefløde
Pynt:
  • 50 g kakaopulver af god kvalitet
  • spiseligt guldstøv

Prøv også: Nemme opskrifter på chokolade-dessert

Sådan laver du en fransk chokolade-roulade:

Kage:Karamel:Mascarponecreme:Samling af chokolade-rouladenGanache og pyntDenne opskrift på chokolade-roulade

Få flere lækkerier i det nyeste Mad & Bolig. Se mere i galleriet...