
Granita med ribs og rosenvand

- 2 dl vand
- 200 g sukker
- 500 g ribs + lidt til pynt
- 2 spsk. rosenvand
- 1 håndfuld usprøjtede rosenblade
Sådan laver du granita med ribs og rosenvand
- Kog vand og sukker i en gryde, til sukkeret er helt opløst.
- Skyl og rib ribsene, kom dem i lagen sammen med rosenvandet, og lad det koge godt op, så bærrene brister.
- Sluk gryden, og si saften over en skål. Hæld ribslagen i en form på ca. 18 x 24 cm – gerne med låg, ellers kan du dække med folie.
Prøv også denne hjemmelavede is med hindbær, jordbær og hvid chokolade
- Kom den i fryseren i 4-6 timer.
- Pynt med ribs og friske rosenblade.
Hvad er granita
Granita er halvfrossen is uden mælk eller fløde, men med masser af frisk smag fra frugt eller bær. Isen minder om sorbet, men har flere is-krystaller, så den minder mest om slush-ice.
Oprindeligt stammer granita fra Sicilien og kan dateres helt tilbage til 100 f.Kr., hvor man gravede store isblokke ned, som man bl.a. brugte til isdrikke af knust is og frugtsaft.
Du kan variere din granita med forskellige smage. Prøv denne med jordbær og vanilje
I dag spiser sicilianerne ofte mandelgranita til morgenmad med en brioche til.
Granita er også udbredt i resten af Italien, hvor det varierer fra egn til egn, hvor store iskrystallerne er.
Granita kan også laves med fx krydderurter og lime, hvis du ønsker en mindre sød version af desserten.