Desserter

Granita med ribs og rosenvand

Når solen skinner er det skønt med en kold is eller læskedrik. Prøv italiensk granita, som er en blanding af begge dele og som kan serveres som dessert - eller drink hvis du tilsætter spiritus.
af Mai Knauer. 12.08.2020 Foto: Colombus Leth.
Italiensk granita med ribs og rosenvand

Granita er halvfrossen is uden mælk eller fløde, men med masser af frisk smag fra frugt eller bær. Isen minder om sorbet, men har flere is-krystaller, så den minder mest om slush-ice.

6 personer

Ingredienser

  • 2 dl vand
  • 200 g sukker
  • 500 g ribs + lidt til pynt
  • 2 spsk. rosenvand
  • 1 håndfuld usprøjtede rosenblade

Sådan laver du granita med ribs og rosenvand

  1. Kog vand og sukker i en gryde, til sukkeret er helt opløst.
  2. Skyl og rib ribsene, kom dem i lagen sammen med rosenvandet, og lad det koge godt op, så bærrene brister.
  3. Sluk gryden, og si saften over en skål. Hæld ribslagen i en form på ca. 18 x 24 cm – gerne med låg, ellers kan du dække med folie.
  4. Kom den i fryseren i 4-6 timer.
  5. Pynt med ribs og friske rosenblade.

TIP: Granita kan også laves med fx krydderurter og lime, hvis du ønsker en mindre sød version af desserten.