Se også
Desserter og kager
Ribsispinde med karamel-chokoladeovertræk
Slå butikkernes iskort af pinden med hjemmelavede ribsispinde. Bag det søde, sprøde karamelovertræk gemmer sig en syrlig-sød ribsis.
af redaktionen.
25.08.2017
8 stk
Ingredienser
- 230 g ribs
- 150 g sukker
- 1 dl minimælk
- 1 dl piskefløde
- 1-2 tsk. citronsaft
- 8-10 ispindeforme
- 8-10 træpinde
- En ismaskine
Overtræk og pynt
- 300 g chokolade
- 25 g frysetørret ribs/hindbærpulver
- 1 knsp. spiseligt guldstøv
Sådan laver du ribsis med karamel-chokoladeovertræk
- Blend ribs og sukker sammen, og si kernerne fra.
- Bland ribspuré med mælk og fløde, og smag til med citronsaft.
- Kør massen på ismaskine.
- Fordel den færdigkørte is i ispindeformene, og sæt dem i fryseren natten over.
Overtræk og pynt
- Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og hæld den op i et glas.
- Tag ispindene ud af formene, og dyp dem hurtigt en efter en i chokoladen.
- Pynt halvdelen med frysetørret ribs/ hindbærpulver og den anden halvdel med guldstøv og tynde striber af den overskydende chokolade.