Desserter og kager

Grillet ananas/mango med vaniljeis og vafler

En dessert med ananas/mango fra grillen er lækkert med vaniljeis og hjemmelavede vafler.
af Carsten Kyster. Foto: Columbus Leth. 23.04.2013

Lav en gæstemenu på grillen, hvor desserten også er med lidt røg.

En dessert med ananas/mango fra grillen er lækkert med vaniljeis og hjemmelavede vafler.

Stenfrugter som blommer, ferskner og abrikoser er også gode grillet i denne dessert.

Se også: Vafler fra Michelin-restaurant

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det skal du brige for at lave grillet ananas/mango med vaniljeis og vafler

  • 100 g palmesukker
  • 3 lime
  • 1 lille ananas
  • 2 mangoer
  • Vaniljeis

Vafler:

  • 250 g hvedemel
  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 2 æg
  • 3½ dl mælk
  • 120 g smeltet smør

Sådan laver du grillet ananas/mango med vaniljeis og vafler

  1. Knus palmesukkeret.
  2. Riv skallen af en lime, og pres saften derfra.
  3. Bland saft og skal med palmesukkeret.
  4. Skær skallen af ananassen, og skær den i tykke skiver.
  5. Skær skallen af mangoerne, og skær dem i 4 store stykker.
  6. Mariner ananas og mango i palmesukker og lime i ½ time.

Vafler:

  1. Bland mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
  2. Pisk æggene sammen med mælken, og rør det i melet lidt ad gangen til en lind dej, og rør derefter smørret i.
  3. Bag vaflerne i et varmt vaffeljern, og grill imens frugterne og de halve lime.
  4. Server den grillede frugt med varme vafler og vaniljeis.
  5. Pres den grillede lime ud over frugten.

Få inspiration her til hele grill-menuen