Desserter
Desserter og kager
Grillet ananas/mango med vaniljeis og vafler
En dessert med ananas/mango fra grillen er lækkert med vaniljeis og hjemmelavede vafler.
af Carsten Kyster. Foto: Columbus Leth.
23.04.2013
Lav en gæstemenu på grillen, hvor desserten også er med lidt røg.
En dessert med ananas/mango fra grillen er lækkert med vaniljeis og hjemmelavede vafler.
Stenfrugter som blommer, ferskner og abrikoser er også gode grillet i denne dessert.
Se også: Vafler fra Michelin-restaurant
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Det skal du brige for at lave grillet ananas/mango med vaniljeis og vafler
- 100 g palmesukker
- 3 lime
- 1 lille ananas
- 2 mangoer
- Vaniljeis
Vafler:
- 250 g hvedemel
- 3 spsk sukker
- 2 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 2 æg
- 3½ dl mælk
- 120 g smeltet smør
Sådan laver du grillet ananas/mango med vaniljeis og vafler
- Knus palmesukkeret.
- Riv skallen af en lime, og pres saften derfra.
- Bland saft og skal med palmesukkeret.
- Skær skallen af ananassen, og skær den i tykke skiver.
- Skær skallen af mangoerne, og skær dem i 4 store stykker.
- Mariner ananas og mango i palmesukker og lime i ½ time.
Vafler:
- Bland mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en skål.
- Pisk æggene sammen med mælken, og rør det i melet lidt ad gangen til en lind dej, og rør derefter smørret i.
- Bag vaflerne i et varmt vaffeljern, og grill imens frugterne og de halve lime.
- Server den grillede frugt med varme vafler og vaniljeis.
- Pres den grillede lime ud over frugten.