Det skal du bruge:
Nougat-krokant:
100 g mandler
200 g sukker
1 knivspids salt
Is:
3 dl piskefløde
2 dl sødmælk
150 g sukker
Rabarbersirup:
500 g rabarber
1 vaniljestang
5 dl vand
2 dl sukker
½ citron
Sådan laver du hjemmelavet nougat-is med rabarbersirup
Nougatkrokant:
- Smut mandlerne, og hak dem fint. Smelt sukkeret på en pande. Når det er blevet til karamel, blander du salt og mandler i.
- Hæld massen ud på et stykke bagepapir, lad det afkøle, og hak det til krokant.
Is:
- Rør fløde, mælk og sukker sammen i en skål, til sukkeret er opløst, og hæld blandingen i en ismaskine.
- Kør isen lidt, og tilsæt så 100 g af mandelkrokanten. Gem resten til pynt. Har du ikke en ismaskine, kan du komme massen i en skål og sætte den i fryseren.
- Rør jævnligt, til isen har en passende konsistens.
Rabarbersirup:
- Skyl rabarberne, og skær dem i små stykker. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom begge dele i en gryde sammen med rabarberne.
- Tilsæt vand, og lad det småkoge under låg, indtil rabarberne er kogt ud. Si massen, og hæld rabarbersiruppen tilbage i gryden.
- Varm den op igen, og kog den lidt ind. Smag til med sukker og citronsaft. Servér nougatisen med rabarbersirup og krokant på toppen