Desserter

Hjemmelavet nougat-is med rabarbersirup

Hjemmelavet flødeis lyder avanceret - men det behøver det slet ikke at være! Se bare her, hvordan du laver en nem og sommerlig variant med nougatkrokant og rabarbersirup.
af Inge Skovdal /Skovdal Nordic 23.07.2019 Foto/Stylist: Lena Staal
Nougat-is med rabarbersirup

Nougat-krokant:

  • 100 g mandler
  • 200 g sukker
  • 1 knivspids salt

Is:

  • 3 dl piskefløde
  • 2 dl sødmælk
  • 150 g sukker

Rabarbersirup:

  • 500 g rabarber
  • 1 vaniljestang
  • 5 dl vand
  • 2 dl sukker
  • ½ citron

Sådan laver du hjemmelavet nougat-is med rabarbersirup

Nougatkrokant:

  1. Smut mandlerne, og hak dem fint. Smelt sukkeret på en pande. Når det er blevet til karamel, blander du salt og mandler i.
  2. Hæld massen ud på et stykke bagepapir, lad det afkøle, og hak det til krokant.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Is:

  1. Rør fløde, mælk og sukker sammen i en skål, til sukkeret er opløst, og hæld blandingen i en ismaskine.
  2. Kør isen lidt, og tilsæt så 100 g af mandelkrokanten. Gem resten til pynt. Har du ikke en ismaskine, kan du komme massen i en skål og sætte den i fryseren.
  3. Rør jævnligt, til isen har en passende konsistens.

Rabarbersirup:

  1. Skyl rabarberne, og skær dem i små stykker. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom begge dele i en gryde sammen med rabarberne.
  2. Tilsæt vand, og lad det småkoge under låg, indtil rabarberne er kogt ud. Si massen, og hæld rabarbersiruppen tilbage i gryden.
  3. Varm den op igen, og kog den lidt ind. Smag til med sukker og citronsaft. Servér nougatisen med rabarbersirup og krokant på toppen