Se også
Desserter
Hjemmelavet nougat-is med rabarbersirup
Hjemmelavet flødeis lyder avanceret - men det behøver det slet ikke at være! Se bare her, hvordan du laver en nem og sommerlig variant med nougatkrokant og rabarbersirup.
af Inge Skovdal /Skovdal Nordic
23.07.2019
Foto/Stylist: Lena Staal
Nougat-krokant:
- 100 g mandler
- 200 g sukker
- 1 knivspids salt
Is:
- 3 dl piskefløde
- 2 dl sødmælk
- 150 g sukker
Rabarbersirup:
- 500 g rabarber
- 1 vaniljestang
- 5 dl vand
- 2 dl sukker
- ½ citron
Sådan laver du hjemmelavet nougat-is med rabarbersirup
Nougatkrokant:
- Smut mandlerne, og hak dem fint. Smelt sukkeret på en pande. Når det er blevet til karamel, blander du salt og mandler i.
- Hæld massen ud på et stykke bagepapir, lad det afkøle, og hak det til krokant.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Is:
- Rør fløde, mælk og sukker sammen i en skål, til sukkeret er opløst, og hæld blandingen i en ismaskine.
- Kør isen lidt, og tilsæt så 100 g af mandelkrokanten. Gem resten til pynt. Har du ikke en ismaskine, kan du komme massen i en skål og sætte den i fryseren.
- Rør jævnligt, til isen har en passende konsistens.
Se også
Hjemmelavet is: 7 gode råd
Rabarbersirup:
- Skyl rabarberne, og skær dem i små stykker. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom begge dele i en gryde sammen med rabarberne.
- Tilsæt vand, og lad det småkoge under låg, indtil rabarberne er kogt ud. Si massen, og hæld rabarbersiruppen tilbage i gryden.
- Varm den op igen, og kog den lidt ind. Smag til med sukker og citronsaft. Servér nougatisen med rabarbersirup og krokant på toppen