Se også
Desserter
Sommerlig islagkage med jordbær
Kan du heller ikke komme i tanke om noget, der siger sommer og fest bedre end islagkage? Få opskriften på denne forfriskende og nemme variant.
af Marianne Liljenberg
28.05.2019
Foto: Pontus Ferneman.
8 personer
Bund
- Ca. 100 g smør
- 15 Digestivekiks
Fyld
- 5 dl piskefløde
- 1 dåse kondenseret mælk, 397 g
- 1 spsk. vaniljesukker
Pynt
- Jordbær
- Evt. usprøjtede roser
Overrask familien eller gæsterne med denne lækre sommerdessert. Du tænker måske, at en islagkage virker kompliceret at lave, men denne variant er faktisk helt ligetil – og så smager den vidunderligt på en lun sommerdag.
Sådan laver du islagkage med jordbær:
Bund:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- Sæt ovnen på 175°.
- Knus kiksene i en foodprocessor, indtil de er blevet til helt fine krummer.
- Smelt smør og bland sammen med kiksekrummerne.
- Beklæd bunden af en springform, Ø 25 cm, med et stykke bagepapir.
- Tryk kiksemassen ned i bunden af formen.
- Bag i ca. 10 min. Lad derefter bunden køle af.
Fyld:
- Pisk fløden til flødeskum.
- Vend den kondenserede mælk og vaniljesukker i flødeskummet.
- Hæld blandingen ned i formen, og stil i fryseren i ca. 4 timer eller over natten.
Pynt:
- Pynt med jordbær og evt. blomster ved servering.
TIP: Tag islagkagen frem og pynt ca. 20 minutter før servering.
Se også