Desserter og kager

Hvid chokolademousse med jasmin og hindbær

Chokolademousse er altid en sikker vinder. Server den med et twist af jasmin og hindbær, og overrask med en aromatisk og delikat dessert!
af Ayane Kogure. Redigeret til web / Foto: Marieke Verdenius 2.02.2021
Hvid chokolademousse med jasminte og frysetørrede hindbær

Luftig og lys, men også cremet og syndig på én og samme tid. Det må være det bedste fra begge verdener, og det har skabt denne fortryllende hvide chokolademousse. Og det er nemlig ikke bare en almindelig chokolademousse!

Den hvide chokolade giver nemlig moussen en intens sødme, der spiller godt op mod den aromatiske jasminte og de frysetørrede hindbær. Den delikate dessert er en nydelse for både synet og smagssansen!

Tip: Brug bagesukker i stedet for almindeligt sukker i chokolademoussen. Bagesukker opløses lettere, og gør moussen mere luftig!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på hvid chokolademousse med jasmin og hindbær

Personer: 6

Det skal du bruge til at lave moussen:

  • 18 g husblas (ca. 10 blade)

  • 100 g hvid chokolade

  • 200 ml mælk

  • 70 g bagesukker

  • 20 g jasminteblade

  • 600 ml dobbeltfløde

  • Frysetørrede eller frosne hindbær

Læs også: Chokoladebrud med røde bær

Sådan laver du moussen

  1. Udblød husblassen i koldt vand.

  2. Smelt hakket hvid chokolade over vandbad.

  3. Kog mælk og sukker op til lige under kogepunktet. Tag gryden af varmen, og lad jasmintebladene trække

  4. deri i 10 minutter.

  5. Opløs den udblødte husblas i mælken. Varm evt. mælken lidt op igen, hvis det er nødvendigt, for at husblassen smelter helt.

  6. Si mælken gennem en finmasket si, og hæld den over den smeltede chokolade i en tynd stråle under konstant omrøring.

  7. Pisk fløden let, og vend forsigtigt flødeskummen i chokolademassen.

  8. Fordel moussen i forme eller glas, og stil dem på frys i 3 timer.

  9. Vend forsigtigt de frosne mousser ud af formene, og pynt med frysetørrede eller frosne hindbær.

Se flere chokoladedesserter

Der er uendelige muligheder, når man arbejder med chokolade, så der er altid plads til at være kreativ. Giv den gas med chokoladeovetræk, og pynt med disse flotte isbarer. Find opskriften her.

Isbarer med hindbær, passionsfrugt og chokolade