Desserter
Desserter
Hvid chokolademousse med makronbund og portvin
Hvid chokolademousse er en rigtig fin og festlig dessert, perfekt som det søde punktum på påskemenuen
af Camilla Lawes
23.01.2013
Foto: John Bendtsen.
4 personer
hvid chokolademousse med makronbund og portvin
- 150 g hvid chokolade, groft hakket
- 2½ dl piskefløde
- 6 æggeblommer (3 bægre pasteuriserede)
- 50 g rørsukker
- 300 g makroner
- 1-2 dl portvin
- 12 hele jordbær
- Lidt flormelis til pynt
Giv den traditionelle chokolademousse en opdatering med hvid chokolade. Denne version er perfekt som afslutning på festmiddagen, med en knasende bund af makron med portvin, og en frisk sødme med jordbær på toppen.
Vild med hvid chokolademousse? Prøv også opskriften hvid guf med kokosflager.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan laver du hvid chokolademousse med makronbund og portvin
- Smelt chokoladen meget forsigtigt over vandbad, og afkøl den let.
- Pisk fløden til skum, og stil til side.
- Pisk æggeblommerne helt hvide med sukkeret, og rør den flydende chokolade i.
- Vend forsigtigt flødeskummet i chokoladeblandingen lidt ad gangen.
- Knus makronerne let i hånden, og læg dem i bunden af hvert dessertglas.
- Dryp dem derefter med portvin.
- Fordel den hvide chokolademousse over.
- Stil glassene på køl i minimum 4 timer.
- Læg halverede jordbær på chokolademoussen, og drys med flormelis.