Desserter og kager

Jordbærkage – bagerens egen opskrift

Skal du bage en lækker jordbærkage, skal den helst smage som bagerens egen opskrift. Her får du opskriften på den lækreste jordbærkage med marcipan og vaniljecreme.
af Susanne Palmqvist, Camilla Zarah Lawes og Louisa Lorang. Foto: Lars Ranek m.fl. 16.07.2022

Jordbærkage smager af forår og sommer! I de milde forårsmåneder lyser den smukke jordbærkage op, og i sommermånederne kan du bruge de lækre danske jordbær og fremkalde en smag af ægte sommer.

Jordbærkage kan snildt laves derhjemme, og selvom en jordbærkage helst skal smage som bagerens egen opskrift, så kan du sagtens tryller små mirakler frem derhjemme i form af dine egne, hjemmebagte jordbærkager.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Opskrift på jordbærkager med marcipan og vaniljecreme

Tid: 1 time
Hviletid, dej: 30 minutter
Bagetid: 15-20 minutter
Antal: 6 stk.

Mørdej til jordbærkage:

• 100 g koldt smør
• 50 g flormelis
• 100-150 g hvedemel
• 1 lille æg
• 6 tærteforme (8 cm i diameter)
• 75 g mørk chokolade til pensling

Mazarinmasse til jordbærkage:

• 175 g marcipan
• 150 g sukker
• 100 g smør
• 2 æg
• 50 g hvedemel

Vaniljecreme til jordbærkage:

• 1 æg
• 15 g majsstivelse
• korn af ½ vaniljestang
• 2½ dl sødmælk
• 40 g rørsukker
• 2½ dl piskefløde

Til servering:
• 500 g jordbær
• sigtet flormelis
• mynteblade

Sådan laver du jordbærkage:

  1. Mørdej: Skar smør i tern, og smuldr dem med flormelis og mel. Saml dejen med sammenpisketag. Lad hvile på køl i 30 minutter.
  2. Mazarinmasse: Bland marcipan og sukker. Rør smør i lidt ad gangen. Rør æggene i 1 ad gangen. Sigt melet i, og rør massen sammen.
  3. Rul mørdejen tyndt ud på et meldrysset bord, og udstik 6 cirkler, så de passer med formene. Læg dejen i smurte forme. Fordel mazarinmassen oven pa mordejen.
  4. Bag tærterne i en 200 grader varm ovn i 15-20 minutter, til massen er fast. Afkøl helt.
  5. Smelt chokoladen over vandbad, og pensl kagerne med chokoladen.
  6. Vaniljecreme: Pisk æg og majsstivelse sammen i en gryde. Tilsæt vaniljekorn, mælk og sukker, bring i kog, og kog i ½-1 minut under omrøring. Tag cremen af varmen, når den har fået en fast konsistens, og afkøl. Pisk fløden til skum, og vend det i vaniljecremen.
  7. Fordel vaniljecremen på kagerne, og top med halve bær. Pynt med flormelis og mynte.