Desserter og kager

Muffins med Daim-chokoladestykker

Spred magi over dine chokolade-muffins! Her får du opskriften på lækre muffins med Daim-chokoladestykker og banan, der giver dem en ekstra fantastisk smag.
af Line Sølvhøj Johansson / Opskrift: Camilla Biesbjerg Markussen / Foto: Stine Heilmann 4.03.2014
Opskrift på muffins med Daim

Elsker du chokolade-muffins, så vil du uden tvivl lade dig forføre af denne opskrift på muffins med Daim-chokoladestykker og banan. De lækre muffins får en ekstra skøn dimension, når du tilføjer banan i dejen, og med de skønne Daim-chokoladestykker får kagen en fantastisk, crunchy smag. Kombinationen af den cremede og den knasende konsistens er det, der gør den her opskrift på muffins så populær.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Server dine muffins med Daim-chokoladestykker, når de er nybagte. Her er de saftige, fyldt med masser af smeltet Daim og smager mest fortryllende. Men du kan også sagtens lade dem køle ned og forkæle familie og venner med himmelske muffins.

Prøv også:

Opskrift på muffins med Daim-chokoladestykker

Tid: 20 minutter.
Bagetid: 35-40 minutter.
Antal: 8 store muffins (eller 16 mindre).

Det skal du bruge til Daim-muffins:

  • 75 g smør
  • 2 modne bananer
  • 3 dobbelt Daim-chokoladebarer (i alt 168 g)
  • 1 vaniljestang
  • 350 g hvedemel
  • 150 g rørsukker
  • 1 tsk salt
  • 1½ tsk bagepulver
  • ½ tsk natron
  • 1 æg
  • 3½ dl kærnemælk
  • 8 store forme til muffins (gerne af silikone) eller 16 muffinforme i almindelig størrelse

Sådan laver du dine muffins:

  1. Tænd ovnen på 175°. Gør formene til dine muffins klar.
  2. Smelt smørret i en kasserolle ved svag varme, og lad det køle en smule af. Skræl bananerne, og mos dem med en gaffel. Hak Daim-chokoladen groft. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
  3. Bland mel, rørsukker, salt, bagepulver, natron og vaniljekorn i en skål. Lav en fordybning i midten af melblandingen, og slå ægget ud heri. Tilsæt kærnemælk, og rør dejen sammen med en gaffel. Tilsæt det smeltede smør og bananmos, og vend den hakkede chokolade i til sidst.
  4. Fordel dejen i formene, og bag dine muffins i ovnen i 35-40 minutter, til de er flot gyldne.

Find flere gode muffins ...

Du kan lave muffins med chokoladestykker, frugter, nødder eller give dem et tvist med lækre krydderier alt efter, hvad du vil forkæle dine smagsløg med. Dekorér dine muffins med frosting, glasur eller friske bær. I galleriet herunder kan du finde inspiration til, hvordan du kan pynte mine muffins, og finde flere opskrifter på muffins, men også lækre cupcakes.