Det skal du bruge til julefromage:
- 5 blade husblas
- ½ l yoghurt naturel
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. kanel
- Revet skal af ½ usprøjtet citron
- 2 dl piskefløde
Espressoglaserede hasselnødder:
- 1 æggehvide
- 1 t sk. salt
- 1 dl sukker
- 1 spsk espressokaffe
- 500 g hasselnødder uden skal
Pynt:
PRØV OGSÅ VORES NEMME JULE-CHEESECAKE!
Sådan laver du julefromage:
- Udblød husblassen i koldt vand. Rør yoghurt, sukker, vaniljesukker, kanel og citronskal sammen. Smelt husblassen over vandbad med det vand, der hænger ved, og rør den i yoghurtblandingen.
- Pisk fløden stiv, og rør den i den halvstive fromage. Hæld fromagen i portionsskåle eller en lille randform. Stil den koldt ca. 3 timer.
- Espressoglaserede hasselnødder: Forvarm ovnen til 110°. Pisk æggehvide med salt, til det er luftigt. Tilsæt sukker og espressopulver, og pisk lidt mere. Vend nødderne i.
- Hæld blandingen på et stykke bagepapir på en bageplade, og sæt den i ovnen i ca. 1 time, eller indtil de er blevet sprøde. Rør rundt i nødderne hvert kvarter.
- Når overfladen er sprød og lækker, er nødderne færdige. Lad dem afkøle. Servér fromagen på et fad med nødderne i midten. Sigt kakao over, og drys med guldsukkerstjerner.