Desserter
Desserter
Julefromage
Har du et godt øje til fromager? Så lad ikke denne lækre julefromage med hasselnødder gå din søde næse forbi. Få opskriften her!
Tekst og
11.11.2015
foto af Anita Lindberg
Denne cremede fromage smager af det allerbedste fra årets hyggeligste højtid. Servér den som et let punktum på julemenuen eller som et sødt indslag til eftermiddagskaffen.
FÅ EFTERÅRETS 10 BEDSTE DESSERTER HER!
Julefromage med hasselnødder
Ca. 4-6 personer
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Det skal du bruge til julefromage:
- 5 blade husblas
- ½ l yoghurt naturel
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- ½ tsk. kanel
- Revet skal af ½ usprøjtet citron
- 2 dl piskefløde
Espressoglaserede hasselnødder:
- 1 æggehvide
- 1 t sk. salt
- 1 dl sukker
- 1 spsk espressokaffe
- 500 g hasselnødder uden skal
Pynt:
- Kakaopulver
- Spiseligt sukkerpynt, fx guldstjerner (køb det her!)
PRØV OGSÅ VORES NEMME JULE-CHEESECAKE!
Sådan laver du julefromage:
- Udblød husblassen i koldt vand. Rør yoghurt, sukker, vaniljesukker, kanel og citronskal sammen. Smelt husblassen over vandbad med det vand, der hænger ved, og rør den i yoghurtblandingen.
- Pisk fløden stiv, og rør den i den halvstive fromage. Hæld fromagen i portionsskåle eller en lille randform. Stil den koldt ca. 3 timer.
- Espressoglaserede hasselnødder: Forvarm ovnen til 110°. Pisk æggehvide med salt, til det er luftigt. Tilsæt sukker og espressopulver, og pisk lidt mere. Vend nødderne i.
- Hæld blandingen på et stykke bagepapir på en bageplade, og sæt den i ovnen i ca. 1 time, eller indtil de er blevet sprøde. Rør rundt i nødderne hvert kvarter.
- Når overfladen er sprød og lækker, er nødderne færdige. Lad dem afkøle. Servér fromagen på et fad med nødderne i midten. Sigt kakao over, og drys med guldsukkerstjerner.